Benedetti: “Min dröm skulle vara att återvända till Inter”

Den unge försvararen Simone Benedetti som delägs av Inter och Torino men som för tillfället kämpar med Michele Serenas Spezia i Serie B kontaktades av fcinter1908.it för en exklusiv intervju där äventyret i Spezia, karriären och framtiden diskuterades:

“Jag trivs bra i Spezia. Jag kunde inte ana att jag skulle finna en atmosfär som denna. Jag är glad över den här nya erfarenheten. Tillsammans med mina lagkamrater utgör vi en stor grupp och det är viktigt. Vi kommer att försöka nå så högt som möjligt och göra ett bra mästerskap på alla sätt. Serie A? Vi måste hålla en låg profil, säsongen i Serie B är lång och svår. Under perioder kan man befinna sig i toppen, andra i botten. Men jag säger det igen: vi kommer att göra vårt bästa för att hamna på en så bra position som möjligt.”

Simone är son till den före detta fotbollsspelaren Silvano Benedetti som spelade för bland annat Torino och Roma under sin karriär. Benedetti fick frågan om han har som mål att följa i sin fars fotspår och spela för Torino eller om det blir en återkomst till Inter:

“Min far hade en stor karriär och en sådan som hans skulle vara bra. Min dröm skulle dock vara att återvända till Inter.”

Med Inters Primavera vann han Torneo di Viareggio, den tredje i familjen Benedetti:

“Det är definitivt en källa till stolthet. Det här året var känslosamt, det är alltid trevligt att vinna en sådan turnering som ung.”

Nästa vecka möts Torino och Inter och Simones svar på frågan vilka han hoppas ska vinna den matchen blir kort:

“Jag skulle gilla oavgjort.” (skrattar red.)

Källa: fcinter1908.it