Silvestre: “Jag är nöjd med vad jag uträttade i Palermo, utan det skulle jag aldrig kommit till Inter”

Silvestre pratade med Sky Sport 24 om stämningen i truppen efter förlusten mot Roma i den senaste matchen: “Vi är fokuserade på att komma igen och vi vill göra det direkt, redan på söndag.”

“Det är sant att vi haft en del problem defensivt men det ska också sägas att det aldrig är lätt i början och att vi har spelat många matcher i tät följd. Det här uppehållet har hjälpt oss bli bättre.”

Silvestre reflekterade sedan på sina egna insatser: “På det personliga planet har jag anpassat mig väldigt snabbt. Jag har startat i fem av sex matcher hittills och generellt sett har det gått bra för mig. Ni har dock inte sett det bästa av Silvestre än, men med lite tid kommer jag visa hur bra jag kan vara. Vi kan göra bättre ifrån oss, inklusive jag själv, och jag accepterar min del av skulden. Som jag sa, det här uppehållet har definitivt hjälpt oss att arbeta lugnare.”

Därefter blickade Matias tillbaka på Palermo och sitt förflutna och noterade att “när du spelar för Inter har du mer ansvar och jag börjar inse vad det innebär att vara en del av det här laget.” Försvararen avböjde sedan att svara direkt på Palermos president Maurizio Zamparinis uttalande (“Vi har släppt in många mål med honom i laget, det är därför vi sålde honom till Inter”) men konstaterade att “Jag är nöjd med vad jag uppnådde i Palermo. Utan det skulle jag aldrig kommit till Inter. Jag vill inte bli involverad i någon polemik. Jag är stolt över vad jag uträttade där och jag tror att jag lämnade människorna där med ett bra intryck.”

“Vi har arbetat hårt under uppehållet och har definierat våra problem vilket säkerligen kommer göra oss gott. Stramaccioni har pratat mycket om det och säger att vi ska behålla koncentrationen, speciellt när vi inte har bollen, och ta initiativet mot motståndarnas anfallare.”

“Cassano? Han är fantastisk. Hans skämt tillhör vardagen men jag har fått en bra relation med alla här, även med Walter Samuel och Andrea Ranocchia. Scudetton? Vårt mål är att vara ett av topplagen och därför kommer vi försöka. Torino? Det är ett bra lag, de har spelat bra och för oss blir de den första av en lång rad matcher. Vi måste vara redo.”

Källor: inter.it & fcinternews.it