Fabio Galante, tidigare försvarare för såväl Inter (1996-1999) som Torino (1999-2004)  pratade i en exklusiv intervju med fcinternews.it om söndagens match mellan hans två gamla lag. Han berättade även om sin tid i Inter, en tid som han upplevde som konstig.

Fabio, på söndag är det dags för Torino-Inter, en match mellan två lag du känner till väl..

“Jag kommer att heja på båda lagen och inget av lagen. Det är två lag som var en del av min karriär. I det ena spelade jag tre år, det andra fyra. Inter, som är ett av de starkaste lagen i ligan, är favorit. Det kommer dock inte att bli en lätt match, båda lagen är på jakt efter en idenitet. Sedan är det fortfarande de första matcherna för säsongen. Det finns en fara, framför allt för Inter, med tanke på alla förväntningar.”

Under dina tre år i Inter vann ni bara UEFA-cupen. Kunde det Interlaget ha vunnit mer eller berodde det på andra faktorer?

“Vi vann UEFA-cupen, året innan förlorade vi i finalen. Laget var starkt nog för att även vinna Scudetton, men vi vet dock vilka som bestämde under de åren jag var där. Jag är inte besviken, ödet ville inte att vi skulle vinna någonting (skrattar). Jag vill inte ge mig in i något ordkrig, men saker och ting har kommit ut. Om det hade uppdagats tidigare kanske vi hade fått det vi förtjänade. Det var ett fantastiskt Interlag. Det är bara att tänka på Bergomi, Simeone, Ronaldo, Djorkaeff. Vi hade ett försvar med flera italienare och sedan hade vi en målvakt som Pagliuca. Kort sagt: vi hade ett utmärkt lag.”

Du spelade under hela Calciopolieran. Vad tycker du om Agnellis krav på att få tillbaka de Scudetti man blev fråntagna?

“Det finns personer som hanterar den frågan som får bedöma det. Jag tycker att Agnelli borde låta det vara som det är, jag vet inte hur många Scudetti det är, mellan 28 och 40 kanske. Det är redan många, det finns ingen anledning att överdriva (skrattar).”

Ditt Inter hade en av historiens bästa fotbollsspelare, Ronaldo. Är Messi och Cristiano lika bra som Ronaldo var under den perioden?

“Jag har aldrig spelat mot Cristiano Ronaldo eller Messi så jag kan bara bedöma dem genom det jag sett på TV. Då och då ser jag kan dribbla förbi spelare men min Ronaldo var en mix av av allt. En spelare som han, efter det han gjorde i Real, Inter och Barcelona är oefterliknelig. Han gjorde mer än hundra mål, han gjorde mål även när det inte gick som bäst. Det är en ouppnåelig spelare för alla. Dessutom hade han en unik enkelhet, vid mig var han mycket fäst. Om vi hörs av fortfarande? Ja, absolut. Jag träffade honom på Ibiza för en månad sedan. Kanske kommer jag träffa honom i Brasilien under VM och vara lite med honom. Jag tycker det är synd att hans fysiska problem begränsade honom, men han är alltjämt en av de största i historien.”

Till sist, hur går det i matchen på söndag kväll?

“Oavgjort. Jag vill inte uppröra någon. I själva verket vore Inter lite missnöjda med det men man skulle åtminstone röra sig i tabellen (skrattar).”

Källa: fcinternews.it