Ricardo Alvarez gjorde en mycket efterlängtad comeback efter en efterhängsen skada när han hoppade in en bit in i 2:a halvlek under kvällens segermatch på Turins Olympiastadium mot Torino. I en djupare roll, längre ner på mittfältet som påminde i mångt och mycket om Thiago Mottas roll i Mourinhos trippel-lag, gjorde Alvarez ett mycket piggt inhopp och noterades för en assist när han spelade fram Antonio Cassano till 0-2. Kort efter matchen intervjuades en glad Ricardo av italienska Sky: “Jag är mycket glad över att återigen vara tillbaka på plan efter en lång rehabiliteringsperiod där jag led väldigt mycket. Jag är även väldigt glad över att vi lyckades plocka med oss 3 viktiga poäng hem från en mycket svårspelad plats. Jag har bara tänkt på att bli helt återställd från skadan, jag tänkte inte på att dra vidare på ett lån, jag ville enbart spela i Inter eftersom det är en storklubb som har trott på mig.” 

Mittfältaren fortsatte med att förklara hur man tänkte inför kvällens drabbning: “Vi måste försöka hitta en bättre baland i laget eftersom de insläppta målen är allas ansvar, dvs även mittfältet och anfallets bär ansvar. Våra rivaler? Alla kan förlora mot alla, idag höll jag på att somna när Roma ledde med 2-0 och sedan förstod jag inte vad det var som hände, ligan är jämn. Juventus är ett väldigt bra lag, men Genoa hade 2 mycket bra målchanser idag. Stramaccioni har förändrats? Ja, nu har han desto mer erfarenhet, han har haft tid att förstå hur laget fungerar. Vi måste inte lyssna på någon eftersom vi är ett enat lag och detta demonstrerade vi på plan.”

Till Premium Calcio ville Alvarez uttrycka sin tacksamhet till alla som hjälpt honom under hans tunga skadeperiod: “Jag ä’r nöjd för att ha kommit tillbaka och jag vill tacka alla som stått mig nära under den här perioden, från läkare till fysioterapeuter, de gör ett mycket viktigt jobb som ingen ser.” Sedan fortsatte han att prata om kvällen match: “Torino visste vad de skulle göra, vi genomförde vår egen match och vi gick ut för att ta hem 3 poäng. Om vi var förberedda på hur Torino skulle spela? Ja, vi hade sett hur Toro spelar och vi jobbade därefter. Vi var kompakta i backlinjen och vi hade riskerat att åka på kontringar om vi attackerade allihopa tillsammans. Vi gjorde en bra match och tog hem 3 poäng. Kommer Inter börja vinna på hemmaplan? Ja jag är övertygad om det. Vi måste hitta ett sätt att vinna alla matcher, nu hoppas vi att kunna fler matcher på hemmaplan eftersom när det sker så är det en lycka för våra supportrar. San Siros nya matta? Jag har ännu inte spelat på den men den är fortfarande lite hård men mycket bättre än ifjol där man halkade för mycket. Den här klubben gör viktiga saker hela tiden men det är fortfarande alldeles för tidigt att prata om en ligatitel eller Europa League-titel, vi måste ta det en match i taget. Jag spelar i ett av de viktigaste lagen i Italien och jag tänker inte på något annat än att göra bra ifrån mig här.” avslutar Ricardo. Med Alvarez återkomst ser det centrala mittfältet med Gargano, Cambiasso, Alvarez, Guarin, Mundingayi m. fl. helt komplett ut och laget kan spela på många olika sätt vilket gör att projektet ser mycket spännande ut, men innan vi börjar drömma iväg om tripplar och dylikt så måste vi som Alvarez säger ta en match i taget.