I Mediasets studio blev Andrea Stramaccioni rasande när tvkanalens experter måla upp Inters spel och byte av formation som “provinsiellt”. Mediaset menade att Inter anammade ett spel som lågdivisionlag brukar spela. Vilket innebär att de direkt anklagade Inter för att ligga lågt, inte nudda bollen, spela fult och försöka vaska fram en turlig målchans de kunde göra mål på. Det här gjorde Stramaccioni väldigt upprörd och han sa:

“Inter hade bollen hela matchen och vi försökte spela hela tiden. Vi avslutade med Alvarez, Cassano och Milito, den enda gången vi hade problem tog jag in Cassano. Jag ser inget provinsiellt spel i det, men det är min vision. Vi är bara i tredje omgången och måste jobba. Jag vill tacka supportrarna som har visat sitt stöd även efter förlusten mot Roma, vi vill bara att planen ska tala. Jag gillade den aggressiviteten vi hade, som gjorde att vi många gånger lämnade Juan och Ranocchia i en mot en situationer, kallar ni det provinsiellt?”

Cristiano Lucarelli som är gäst i studion säger till Strama att inte ta illa upp av ordet provinsiellt och Stramaccioni svarar:

“Cristiano kom igen. Jag svalde min tunga för att inte gå loss på den som kallade oss provinsiella från början. Vissa måste skölja munnen och räkna till tio eftersom att Inter kom hit för att göra sin match. Om de andra spelar så går det bra, om vi gör så, är vi provinsiella och det är inte okej.”

Stramaccioni intervjuades sedan av Inter Channel där han la till:

“När de skapar polemiker, blir jag arg. Jag tycker att Inter var de som spelade matchen, något som vissa kanske inte tycker om. Torino hade en riktig chans, resten av matchen var det vi som spelade för att vinna. När jag bytte in Cassano mot Sneijder skickade jag en signal till laget: “Vi ska vinna”. Innan man kallar oss provinsiella ska man räkna till tio och tvätta munnen. Jag känner mig väldigt mycket som en Interista och faktumet att vi gör bra ifrån oss kanske inte är välkomnat hos vissa. Jag känner att jag representerar Inters supportrar eftersom att jag är klubbens tränare och då kan jag inte tolerera vissa grejer.”

Källa: Fcinternews.it

Skribentens kommentar: Så det är okej för Milan att skämma ut sig och då är det ledningens fel. Det är okej för Juventus att stora delar av matchen vara utspelade och vinna mycket på grund av en tveksamt dömd straff. Men det är inte okej för Inter att äga 69% av bollinnehavet i första halvlek och 61% i andra halvlek och vinna matchen på det sätt man gör?

Jag förstår att man kan förvänta sig att Inter ska skapa fler chanser, men att samma personer som när vi mötte Roma kallade Romas vinst mot Inter för en taktisk lektion från Zeman till Strama, idag snackar om att Inter spelade ett provinsiellt spel är en stor skam. Eller det är snarare ytterligare ett inslag i det som Mourinho kallade för “intellektuell prostitution” och “Intellektuell manipulation”. En medial smutskastning av Inter i fall där andra lag inte hade fått skit. Det är helt rätt att Stramaccioni i livetv efter en liknande match ryter till när han tycker saker och ting är fel.

Mina damer och herrar, Stramaccioni är en tränare med bollar. Han har petat Cambiasso, han har revolutionerat sin uppställning och han har skällt ut journalister i live tv. Efter matchen mot Roma läste jag om folk som redan tvivlade på Stramaccioni och ville att han skulle lämna plats för en mer erfaren tränare. Stramaccioni ska vara kvar här ett antal år, en väldigt speciell tränare med mycket mod.