Idag höll Andrea Stramaccioni sin presskonferens på Appiano Gentile inför morgondagens möte hemma mot Siena. Självklart ligger mycket fokus på faktumet att Inter ännu inte vunnit på Giuseppe Meazza.

“Vi måste göra vårt snack på planen istället“, säger Stramaccioni i frågan. “Just nu fokuserar vi på att göra bra ifrån oss och då vet jag att vi kan slå alla. Vi ska gå ut på planen och göra allt för att vinna.”

“Siena är en tuff motståndare på grund av deras egenskaper. De är starka defensivt och kan hota på kontringar. Med detta sagt så kommer vi självklart ha detta i åtanke. Viktigast är att spela bra och hålla huvudet högt i 90 minuter oavsett vad det står i matchen. Man kan aldrig ta något för givet i Serie A. Vi såg alla vad som hände med Roma i slutet av matchen förra veckan. Vi kommer gå för vinst från start till slut.”

Angående Palacio och Christian Chivu säger Strama såhär:

“Jag och Dr Combi har utvärderat Rodrigo Palacio och kommit fram till att han inte är redo att spela ännu. Förra året drogs Inter med flera långvariga skador för att man riskerade spelare i onödan. Just nu klarar vi oss utan Palacio så vi har valt att sätta honom åt sidan tills han är fullt återställd. Chivu är däremot tillbaka efter skada. Nu har jag alla mina fem mittbackar tillgängliga som jag inte har haft i år. Mot Hajduk var Ranocchia skadad och Juan var med landslaget. Nu när Chivu är med finns det fler alternativa lösningar.