Juan Jesus: “Jag gillar att ha en bra relation med supportrarna”

Igår eftermiddag strömmade mer än 200 Interfans till Inters officiella butik i Milano för att träffa Juan Jesus som gästade butiken. Han skrev autografer, ställde upp på foton och pratade med fansen och berättade om matchen mot Siena:

“Jag gillar inte att förlora,” förklarade den brasilianska försvararen. “Vi försöker hela tiden förbättra oss och dra ner på misstagen, nu har vi match direkt igen mot Chievo i Verona. Jag hoppas vi kan spela bra och återgå till att vinna igen. Hur stämningen är i omklädningsrummet? Ingen gillar att förlora, vi var alla besvikna under gårdagen men nu arbetar vi hårt för att vinna vår nästa match.”

“Jag är glad över vad jag åstadkommit hittills. Det är mitt jobb men jag vill alltid göra mer för laget. Jag förväntar mig att göra bra ifrån mig, precis som alla andra i Inter, vi är en stor klubb som alltid ska tävla om titlar som Scudetton och Europa League.”

Juan Jesus vet inte någonting om Andrea Stramaccionis tankar om att övergå till ett tremannaförsvar eftersom “idag på träningen utförde vi bara återhämtningsövningar. Vi varken tränade eller pratade taktik. Jag har spelat med det systemet ett par gånger med Brasilien, inte speciellt ofta, men vi gjorde det när tränaren bad oss att göra det.”

Dagen efter Inters andra förlust på San Siro den här säsongen har laget fått ta emot kritik om allt möjligt från lagets balans till individuella misstag. Juan Jesus betonar dock att “när man förlorar så förlorar man tillsammans. Vi måste arbeta på vissa saker men det är normalt, man kan inte vinna jämt i fotboll. Supportrarna buade åt oss? Som jag sa, fotbollen är sådan. Supportrarna är aldrig glada när man förlorar. Vad jag vill säga till dem? Jag gillar att ha en bra relation med supportrarna, inte enbart när vi vinner utan de måste inse att även om vi förlorar kan vi bli bättre om vi har deras stöd.”

Slutligen ett par ord om relationen med lagkamraten Andrea Ranocchia på och vid sidan av planen: “Jag kommer verkligen bra överens med honom, han är en fantastisk spelare och en nära vän. Jag gillar verkligen att spela med honom.”

Källa: inter.it