Stramaccioni inför matchen mot Chievo: “Jag förväntar mig en taktiskt utmanande match”

Tidigare idag höll Inters tränare presskonferens inför morgondagens borta match mot Chievo i Verona.

Vad förväntar du dig för ett Chievo i morgon?

“Sett till skador, har vi en del att säga till om precis som Chievo. Jag förväntar mig en taktiskt utmanande match, jag har sett ett Chievo som har genomfört sina matcher välorganiserat och som stod emot Juventus fram till det bara var 20 minuter kvar av matchen. Detta visar på deras styrka. Di Carlo är en bra tränare och historisk sett är det en svår arena att spela på.”

Blir det ett tremannaförsvar i morgon? Och i så fall inte Cassano-Sneijder tillsammans?

“Jag tror att jag hade bilden klar för mig innan matchen mot Siena, det är resultatet av de 25-26 dagars arbete som utfördes innan matchen mot Roma, när jag hade gruppen tillgänglig. Det vi har lagt märke till är att vi måste ha bättre balans vid de tidpunkter då Inter använder sig av fem,sex eller sju spelare i uppbyggnaden av spelet. Vi blir då sårbara och behöver därför balans. Även om vi hade vunnit mot Siena har vi saker som måste åtgärdas.”

Saknar du något i det här laget?

“Det är en fråga som gör att jag måste göra en avstickare och prata om de spelare vi värvat och jag har specificerat att vi började med en idé som sedan ändrades beroende på vad som hände på transfermarknaden. Jag är nöjd med truppen och jag ändrar mig inte på grund av en förlust och jag sa det när transfermarknaden stängdes. Jag sa att de defensiva yttrarna är sådana som bör ge mig snabbhet, Pereira, Nagatomo, Jonathan och Zanetti. Jag vill inte prata om den gångna transfermarknaden eller den i januari.”

Är detta din tuffaste tid sedan ni kom till Inter?

“Det kanske kan verka så sett utifrån. Men jag blir inte överexalterad när allt går bra och jag gräver inte ner mig när det går dåligt, det är en av mina kvalitéer eller brister. Siena låste inte fast oss i vårt straffområde. Vi skapade och även om jag inte gillar bortförklaringar skapade vi åtta målchanser. Hade vi gjort mål på en av dessa hade vi kanske ansetts vara ett fenomen idag. Inter gjorde ett dåligt resultat, kritiken är rättvis och jag gömmer mig inte. Men jag ändrar inte fartygets kurs för att det kom en andra våg. Om jag gjorde det kunde jag lika gärna överge skeppet. Det jag säger är att det finns en tid för att så och en tid för att skörda. Förra året förlorade vi första halvlek med Primaveran mot Tottenham med 6-1 och jag kallades både det ena och det andra och jag hamnade i ett kulregn. Som tränare måste du arbeta med det som går bra och åtgärda det som är mindre bra.”

Vilka försvarare ger dig bäst garantier i ett tremannaförsvar?

“Alla mina fem mittbackar kan spela som mittbackspar i ett fyramannaförsvar och i ett tremannaförsvar. Vi har spelare som har skrivit historia när de spelat med denna modell: Samuel vann en Scudetto med Roma tillsammans med Aldair och Zago, Ranocchia har spelat i det, liksom Chivu i Ajax. Samtidigt kan de alla spela i ett fyramannaförsvar. De mittbackar jag har att tillgå ger mig många alternativ.”

Kanske var utförandet av matchen mot Siena inte perfekt?

“Den observationen kan vara rätt, men vi hade egentligen bara dålig balans vid det andra målet. Vid det andra målet löstes försvaret upp, problemet var balansen eftersom Pereira och Gargano hade en tendens att springa framåt i banan. Men i de tre matcherna mot Roma, Rubin och Siena såg jag en gemensam nämnare, vilket var att de största farorna uppstår när vi anfaller. Vi behöver balans för att få kontinuitet i våra anfall och riskera mindre. Siena är ett bra lag, även om de backade hem för att spela 0-0 om allt gick illa för oss. De tappade inte matchen. Siena var övertygade och lyckades slå oss när vi hade en dålig dag och med det måste vi arbeta. Vi måste skicka detta meddelande, det vet presidenten och mina spelare. Det finns ett stort lugn.”

Cambiasso verkar ligga lite efter de andra.

“Jag svarar med en iakttagelse: en tränare, i en grupp så här pass ny, måste skapa en skräddarsydd kostym till varje spelare. Om jag ber Cambiasso eller Gargano att göra saker som de inte är kapabla till försätter jag dem i svårigheter. Många spelare löper därför en risk för att göra sämre insatser eftersom de täcker delar av planen som inte passar deras egenskaper. Om Gargano tvingas täcka Rosinas löpningar vore det att göra bort honom eftersom han inte har den erfarenheten. Men mot Pescara var han perfekt när han spelade där han ska. Detsamma gäller Cambiasso. Sett från sidan kan det verka som att Milito inte rört vid en enda boll men i själva verket är han hela tiden omgiven av tre spelare.”

Kan problemen med balansen innebära att en anfallare plockas bort? Är Cassano och Sneijder inkompatibla?

“Nej, Sneijder och Cassano är absolut inte inkompatibla. Cassano friställde Sneijder med en fantastisk passning i den första halvleken, om Sneijder gjort mål hade det skrivits att paret bar fram Inter. Hursomhelst, det är upp till tränaren att göra det omöjliga och besluta om när de ska spela tillsammans. Detsamma gäller när det handlar om den fysiska konditionen eftersom jag inte vet om Palacio kommer kunna vara med mot Fiorentina och Cassano har fått maximalt med speltid.”

Hur förbereder ni er inför morgondagens match?

“Det är en match där vi måste skicka en signal till oss själva. Vi har haft en ojämn inledning, med en positiv trend men med misstag vilka vi arbetar med. Nu måste vi ge oss själv kraft med signal till gruppen att förbättra allt det som hittills har skapat problem. Självklart tror jag inte att det finns någon trollstav men man kan göra framsteg och den enda vägen jag känner till är den som innebär arbete. Vi vill inte längre förlora matcher på det här sättet.”

Hur mycket speltid får Mudingayi och Obi?

“De är ännu inte i hundraprocentig form. Joel kommer från ett långvarigt skadeupphåll och Mudingayi från ett kortare skadeupphåll. De kommer inte få många minuter men det är normalt. Att få tillbaka dem är dock grundläggande för oss med tanke på deras egenskaper. Jag kan använda dem annars skulle jag inte ta med dem.”

Kan du se Jonathan i ett tremannaförsvar med värdefulla spelare som Pereira och Nagatomo som yttrar?

“Det är en möjlig lösning, en framtidsinriktad sådan som vi arbetar med, men inte i morgon, vi får se. Sett till lagets sammansättning och egenskaper kan denna hypotes göra att spelar blir mer kapabla att få ut sitt bästa. Det gäller även de defensiva yttrarna, mittfältarna och framförallt anfallarna.”

Tror du att spelarna trivs bättre mentalt att spela borta?

“Om man hade olika inställning för olika matcher skulle jag svara ja. Men vi spelar alla matcher för att vinna. Mot Torino utsattes laget för färre farliga chanser men det vi måste förbättra är att inte släppa in enkla mål. I alla matcher vi spelat har vi skapat men också släppt till någonting alldeles för lätt. I morgon måste vi göra framsteg med styrka och balans.”

Hur är det med Ranocchia?

“Jo tack, bra.. (skrattar red.) Han fick två sparkar, otroligt nog på samma ställe. Två vänsterfotade? Problemet, det säger personer som är bättre utbildade än jag, är att vänsterfotade blir tröttare av att använda högerfoten än högerfotade blir av att använda vänstern. Men jag har tre vänsterfotade spelare med hög kvalitet som Samuel, Chivu och Juan. Det berör oss inte”

Källa: fcinternews.it