Terzo Tempo: Ett blåsvart tonårsparty i Baku

Ett reservbetonat, ungt men mycket avspänt och avslappnat Inter klädde av Neftci framför deras hemmasupportrar i Baku. Ja så kan man kort sammanfatta kvällens Europa League drabbning lagen emellan, där Inter med Coutinho, Livaja men framförallt Fredy Guarin i spetsen går in och fullständigt dominerar från avspark. Förvisso var det inte något världslag Stramaccionis pojkar ställdes mot, för om sanningen ska fram så var Neftci riktigt dåliga ikväll, men med tanke på det stundande derbyt på söndag kväll och att den gode Andrea redan på förhand deklarerat att man kommer lufta bänken så kan man inte annat än att bli imponerad av hur motiverade, spelsugna och väl förberedda detta Inter var ikväll på Tofiq Bahramov Stadium.

Inter kommer att spela med en 3-backslinje resten av säsongen, detta kan vi nu med 100%-ig säkerhet slå fast då Stramaccioni föredrog att hellre flytta ner Esteban Cambiasso i mittförsvaret i den rollen som Walter Samuel hade nu senast mot Fiorentina (dvs mitt emellan de andra mittbackarna som idag hette Juan Jesus (till vänster) samt Matiás Silvestre) än att gå tillbaka till en fyrbackslinje. Detta skulle visa sig med facit i hand att vara ett helt korrekt beslut då vice-kaptenen Esteban Cambiasso som i Javier Zanettis frånvaro bar lagkaptensbindeln var fullständigt fenomenal, framförallt i första halvlek där han styrde Inters försvarsspel som den härförare han är. Ni som lyssnar på vår podcast Mondo Nerazzurro vet att jag valt att hylla Esteban Cambiassos nya roll i Inter och efter dagens uppvisning lär även hans hårdaste belackare att ge med sig, då den skalliga argentinaren är i absolut toppform just nu, något som bådar väldigt gott för det som komma skall på söndag kväll.

Men om vi lämnar senatorn Cambiasso samt Inters defensiv därhän och blickar framåt i planen som i vilka som utgjorde kvällens anfallare i detta B-lag som Stramaccioni ställde upp med, kan vi rätt enkelt tillstå att B:et står för baby och inget annat då det ser väldigt ljust ut för Inters offensiv. Philippe Coutinho håller på att utvecklas match efter match till att bli den superstjärna som Massimo Moratti önskade att Coutinho skulle bli när han värvade den unge brassen, för idag var han fullkomligt briljant. Hans snabbhet, tekniska briljans, lekfullhet samt taktiska disciplin var en fröjd att beskåda ikväll och tillsammans med mittfältets kung, Fredy Guarin så dominerar de den här matchen fullkomligt. Colombianen Guarin gjorde ikväll sitt bästa framträdande i en Inter-tröja sedan han anslöt från Porto och kan han få till det att stämma på den nivå som han befann sig på ikväll mot svårare motstånd då har Inter sin mittfälts-general säkrad i många säsonger framöver. Livaja gör även han en bra match och visar prov på killer instinct när han snabbt uppfattar situationen och slänger sig och nickar in 3-0, betänk då att Samuele Longo som undertecknad anser vara en i grunden bättre fotbollsspelare är som bekant utlånad till Espanyol…

Framtiden är ljus som sagt, låt oss hoppas att den fullständigt skiner på söndag kväll.