Stramas presskonferens:Strama’s pressconference:

Stramas presskonferens:Strama’s pressconference: -->
<!--:sv-->Stramas presskonferens:<!--:--><!--:en-->Strama’s pressconference: <!--:-->
January 11, 2013 17:14
( )


Imorgonkväll tar Inter emot Pescara på hemmaplan. Ett Pescara som kommer från sin förvånande seger mot Fiorentina i förra omgången. Därför måste Inter, som som vanligt har avstängningar och skador att tampas med, vara extra försiktiga. Andrea Stramaccioni håller idag sin presskonferens är och Fcinternews.it var självklart där för att förmedla tränarens ord.

Väntade du dig att inledningen på det nya året skulle vara så tufft?

Vi har inte startat nya året på ett positivt sätt. Vi hade problem med taktiken och organisationen i laget. Tidigare hittade vi vår identitet med en trebackslinje och gjorde riktigt goda resultat i Italien och Europa. Sedan hade vi en liten svacka och ett par svidande nederlag, men vi kommer tillbaka. Mitt Inter är ett bra lag som haft en jobbig period och inte ett vanligt lag som hade tur i början.

Varför så mycket skador?
“Det är många olika och alltid svåra att förutse för att vi haft så många. Jag tänker framför allt på Mudingayis två skador. Jag ser ändå glaset halvfullt för vi har behandlat spelarna bra och fått en snabb återhämtning. Det tackar jag Dr. Combi för. Vi kan nu starta året med nästan alla spelare tillbaka, bortsett från Stankovic som många inte ens räknar med längre. Mitt mål imorgon är fortfarande att spara på spelarna och inte riskera att slå upp gamla skador.

Hur mår Milito?
“Han hade problem innan matchen mot Udinese, vilket inte ledde till mer komplikationer, men jag vill inte riskera det då. Imorgon är han tillgänglig. Inte 100%, men han kan spela.”

Gargano?
“Han ringde mig och bad mig ge honom till imorgon så han kunde prata med läkarna och få en uppfattning om risken för en långsiktig skada. Han är viktig, men också viktigt att han inte blir borta längre. Jag bestämmer mig imorgon biti efter jag pratat med läkarna.

Vad har du lärt dig från Pescaras vinst i Florens?
“Efter ett par omgångar så har nu deras tränare hittat rätt och gör ett riktigt bra jobb. Det är ett välorganiserat lag med snabba spelare som tränaren satt i positioner som verkligen stör motståndarna. Jag tror inte att man kan slå Catania och Fiorentina utan att ha något speciellt. Vi måste vara aktsamma.”


Efter matchen mot Udinese klagade du på domaren, men Moratti sa att domaren var bra?
“Det enda felet var straffen. Palacio sa att han var obalanserad, fick en knuff och då ska det vara straff. Annars håller jag med Moratti om att domaren gjorde ett bra jobb, men det borde varit straff.


Nagatomo är med i truppen?
“Han är med för att han ville vara med spelarna. Precis som Milito ville i Udine och Cassano följde med till Roma. Han älskar Inter och vill stötta med sin närvaro. Han är inte hel och kommer inte spela, men jag hoppas på att ha honom tillbaka mot Roma.

 
Hur tror du situationen med Sneijder slutar?
“Oavsett om han stannar eller inte vill jag bara att det ska ta slut nu. Alla korten är på borde så nu får vi se.”

Mudingayi, Obi och Coutinho säger att de inte är friska. Någon mer redo än någon annan?
“Mudingayi är spelklar. Efter det Coutinho och sen Obi. Mudingayi kan spela, men inte från start.”

Inter har tittat på ungdomar som Saponara och Bellomo?
“Saponara, ja vi följde honom, men nu är det ingen mening att prata om det. Vi följer många unga spelare i Serie A och B, låt oss se vem vi kan lägga vantarna på.”

Om Sneijder stannar, kommer han bli accepterad i omklädningsrummet igen?
“Vi får se vad som händer. Stannar han så blir han mottagen precis som innan. Vi märker nog den 31.a januari om han är kvar eller inte.”

Laget fick förstärkningar, men ligger på samma poäng som förra året? Vad har hänt?
Vi startade i en uppförsbacke. Att börja med två förluster på fyra matcher har inte varit lätt. Jag har tagit radikala beslut och hittat lösningar och byggt en bättre strategi. Vi har tränat hårt och hittat en bra inställning och nu ska vi bara ta med det ut på planen. Jag är inte nöjd med att ha avslutat året med 35 poäng. “

Tomorrow night, Inter will try to get back to winning. The opponents Pescara, comes from the surprising success in Florence and is having a great time. Therefore, the Nerazzurri, as always in emergency due to injuries and suspensions, will have to be very careful. Andrea Stramaccioni, on the day before the match, he allows himself to journalists’ questions during the traditional pre-match conference. FcInterNews are as always present and takes you back to his words.

Did you expect a first part this hard?
I think we didn’t startin a positive way, we had problems at the tactical level to organize the team. Earlier this season, we found an identity with the defense tactics of three defenders, which has led us to put together a series of positive results in Italy and Europé. Then we had a slight dip and a loss of unequivocal results, but I am convinced that we are a great team that has had a hard time and not a normal team that has had a great start. My Inter will fight until the end and only had a hard time recently.

Why so many injuries?
“It’s variable, always difficult to predict, we have had so many. I just think the two of Mudingayi, I see the glass half full, we did a great job of recovery and I thank Dr. Combi because we start the new year with all available expect for Stankovic, which is often not mentioned. My choice for tomorrow is still save players and I will not play who can have consequences if they go out to hard.”  

How’s Milito?
“He had this problem on the eve of the match against Udinese, which does not lead to clinical complications, but when I feel I’d rather not risk it. Tomorrow he is available, not 100% but recovered.”

Gargano?
“He called me in doubt asking me to give him until morning after listening to the doctor and also its percentage of risk. He is important but it is also important not to lose him, I will decide tomorrow morning after hearing the doctor.”

What you learned from the victory of Pescara in Florence?
“After a few rounds of settling in, the coach has found the right set-ups and is doing a great job, it’s an organized team with fast players that the coach has put in a position to trouble the opposition. I do not think you beat Catania and Fiorentina if you don’t got something special, we need to play our game with awareness.

After the match against Udinese, you complained about the referee. However, Moratti said that the referee was good.
For me it was a penalty. Palacio says that he was unbalanced, pushed and then it’s a penalty. Then I agree that the ref Giannoccaro did well, that episode rated him so and that’s fine. Also congratulations to Udinese. However, if you ask me to take a secound stand, I’ll keep saying that it should have been a penalty, but there were no other errors, and the president is right. “

Nagatomo’s name also features in Stramaccioni’s squad for tomorrow but the coach explained that:
He’s in the squad because he asked to be around the players, just like Milito came to Udine, and Cassano came to Parma. He loves this club and he wants to make his presence felt. He’s not fit and he won’t play, but I hope to have him back for Roma.”


What do you expect on the issue of Wesley Sneijder?

“In or out hope that it all ends soon, all the cards are on the table for you and let’s see how it ends.”

Duncan is a young and talented player already on the team, has made appearances in the first team. In your opinion, can he be an alternative in the second half of the season?
He’s been unlucky too, after Verona in the cup it was possible to give him more space, but injury stopped him and he has not trained continuously for a first minute debut in Serie A. For us he will be very important, but probably yet to be starting in a club like Inter. But he is born in 93′. It is important for him to play, and I think he should be found a top-division club, where he can play a lot on a good level, but I think sending him to a Serie A-club would be too much competion. “

Mudingayi, Obi and Coutinho have said they are not ready, someone is ahead?
“Mudi is ready, then Coutinho and finally Obi. Mudingayi is the most ready, but no one from the first minute.”

Inter have been looking for young man to enter the team, maybe Saponara or Bellomo?
“Saponara. Yes, we followed him, now it makes no sense to talk about him. We follow a lot of young people in Serie A and B and now we’ll see who we can get.”

If Sneijder stays, how could be accepted into the locker room after all that has happened?
“Let’s wait to see how it will turn out. He would be accepted like all members of the team. After January 31, we see if he can stayed or left.”

The team was reinforced but the points are the same as last year, what happened?
“We started uphill, because surely to start with two defeats in four games has been difficult. With a radical choices I have reversed this trend and built a safer strategy. We’ve been working, we found a good set-up and now we just have to take it to the field. Surely I am not satisfied to have finished the year at 35 points “

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter