Livaja
Hård match på Stadio Olympico mot Roma. En match som slutar 1-1 efter straffmål av Francesco Totti och ett mål av Palacio efter att Guarin gjort ett av sina ryck. Livaja prickar stolpen, Osvaldo bränner läge efter läge. Handanovic står för ett par superräddningar. En dramatisk match på Olympico som ganska rättvist och skönt slutar med delad poäng.

Det som svider mest är att det som ligger till grund för Romas mål är en ordentlig miss av vår egen kapten Javier Zanetti. Fel som man så sällan ser Zanetti göra, men som faktiskt bevisar det som vi Interisti gärna vill blunda för. Zanetti är också en människa och jag klandrar honom inte för det. Alla gör fel och ibland ligger oturen bakom. Med oturen menar jag såklart domaren Damato som ger Roma en ganska billig straff. Om det bör dömas straff eller inte kan vi som vanligt diskutera. Men enligt min mening, om man dömer en straff där så bör det vara ett par straffar åt varje håll i varje match.

Inters bästa spelare idag delas mellan Handanovic, Juan Jesus, Pereira och Guarin. Ingen av dem nådde sin absoluta topp, men var ändå ljuspunkter i en match där Inter bitvis spelar riktigt bra. Sedan så har vi spelar som Gargano som är tänkt ska vinna boll och vara ett kraftpacket på mittfältet, men som idag tappar bort fler bollar än han vinner och då blir en sådan roll helt värdelös. Om det ska fortsätta såhär så ser jag hellre Gabi Mudingayi före Walter Gargano i rangordningen på det defensiva mittfältet.

Med tanke på skadeläget i Inter, det tighta spelschemat och faktumet att Roma är ett bra lag och man spelar på Olympico som inte är en lätt arena att ta poäng på, så är jag nöjd med en poäng. Självklart hade det varit härligt att ta igen på lagen framför som under den här omgången återigen tappar poäng. Men man kan inte gnälla över det här resultatet. Man kan klaga på att visa av våra chanser borde ha varit mål, till exempel Livaja som idag gör en riktigt bra match. Å andra sidan, ska man gå ner längs den vägen så tror jag nog att Roma hade hängt betydligt fler mål än vad Inter hade.

Det hör inte till matchen, men i halvtid får vi alla höra att Wesley Sneijder säljs till Galatasaray och fortsätter sin karriär i Turkiet. Jag säger varken bu eller bä. Skönt att sagan om Sneijder är slut och att man nu kan fokusera mer på marknaden och hitta en ersättare. Paulinho? Quintero? Jag säger varken bu eller bä, men nu ligger framtiden för Inters fötter och vi har, trots att Sneijder säljs till ett vrakpris på 7,5 miljoner där Marco Branca har tabbat sig ordentligt, fått en ordentlig ekonomisk lättnad och kan nu fokusera på att stärka laget. Något som sannerligen behövs.

Nästa match är återigen Roma, återigen på Stadio Olympico, denna gång i Coppa Italia. Efter det så väntar Torino på Giuseppe Meazza och låt oss alla hoppas att vi nu kan börja klättra i tabellen igen.