Terzo Tempo – Damn, What ifTerzo Tempo – Man blir ju upprörd

Terzo Tempo – Damn, What ifTerzo Tempo – Man blir ju upprörd-->
February 3, 2013 18:07
( )

Salme Siena - Inter
I’m saying damn, what if. What if Juan’s artistic bicycle kick had hit the back of the net. What if Guarin’s longshot from a standstill had flown passed Pegolo in Siena’s goal. What if Doveri had blown his whistle and called a penalty for either Nagatomo or Antonio Cassanos trips in the box. I’m saying damn, what if.

Let’s look at our three new members of the team. Zvadrako Kuzmanovic, in the center of midfield, has proven to be a good draft. Certainly for the price of two million euros. Stable and secure in his position. Keeps the ball, accurate in his passing game and a couple of really good passes that could have resulted in assists, if the game had just gone a little bit more our way. I’m saying damn, what if.
Mateo Kovacic played 45 minutes and did show us a little bit of what is hiding in his shoes. 18 years old and plays with smartness and without respect for the opposition. Exactly what Inter needs. Yet again I tell you that patience is the name of the game. He is young with no experience from the big leagues, so is the case for many other players in Inters current squad. It is a project that needs time to grow. As for Schelotto, I’m lost for words. If this player does not step his game up, a lot of steps, I do not believe he will last longer in Inter than Jonathan. But, we know that Schelotto has the potential to become something good and I will not judge nobody after one game. He might grow to become the new Maicon. Damn, what if.

This is a loss that does sting like a needle in the eye. 3-1 against a team like Siena. A team that scores the first goal from an offside position, then fouls two Inter players in the box that could have resulted in penalties and then takes the fatal step after Chivu’s red card and wins the game by three goals to one. I can’t lie, I am fiercely pissed off. Then again, I’m not satisfied with the referees in this game. You could think we were facing another “bianconero”-team. But, no matter under what circumstances, we should not lose against Siena.

Best on the pitch today for Inter, is once again Juan Jesus. A fantastic player, especially for his age. Maybe he is not completed in the mindstate of a central defender. It is possible to outwit Juan, but to outrun him? To win a battle for the ball or dribble passed him? Not a chance. If Inter can keep him in the team for the next couple of years, without Paris Saint Germain interfering with a duffle bag loaded with money, we have a defender of absolute world class in Inter.

Football isn’t pure logic, football isn’t statistics and mathematics. It is so many factors playing in and sometimes, it is enough for the squad from the bottom of the table to beat a team like Inter…for the second time this season.
Salme Siena - Inter
Herregud, vad mer kan man säga egentligen? Man kan inte vara för kritisk, ingenting gick med oss idag. Vi hade två potentiella straffar, Sienas första mål görst på offside. Otur, otur, otur, men man kommer inte ifrån fakta. Under inga omständigheter ska Inter förlora mot Siena. Oacceptabelt.

Jag kan dock inte undgå från att se en förändring i laget mot de senaste matcherna. Vi spelar inte rakt igenom dåligt. Inter har mer av ett eget spel än vad vi sett på ett bra tag. Det som svider som tabasco på pungkulorna är att vi verkar vara ha Serie A:s sämsta simultankapacitet, med tanke på att om vi spelar bra i anfallet så fallerar försvaret som ett korthus och om vi kan hålla försvaret tätt så syns aldrig motståndar målvakten i bild på Tv:n. Man blir ju tokig av den här sörjan!

Låt oss utvärdera nyförvärven lite grann. Schelotto…. AAAAAAAAAAAAAAAAARRRRHGGGHHHH!!
Skandalöst dålig idag, men jag är inte den som vill halshugga en spelare med motorsåg (har biljetter till Texas Chainsaw ikväll, är väl lite inspirerad redan nu), efter en enskild match. Mängder av missar idag, men jag hoppas och tror att han kan hitta rätt till slut. Det lär ju inte bli värre än Jonathan. Kuzmanovic däremot var en positiv injektion som definitivt lever upp till sitt pris. Ett par fina passningar, positionssäker och vann även en del bollar. Sist, Kovacic som jag tycker imponerade och visade att han har riktigt mycket fotboll i sina fötter. En dyr värvning, men en värvning som jag tror på sikt kan bli riktigt, riktigt bra och en av nyckelspelarna i Inter. Kanske redan under den här säsongen.

Inters bäste spelare är idag, som vanligt, Juan Jesus som fortsätter att hålla hög standard. Juan kanske inte är fulländad som mittback, han har inte riktigt den kompletta rutinen, så det går att lura honom. Men att springa förbi honom? Slå honom i en nickduell? Dribbla bort honom? Inte en chans. Om Inter lyckas behålla honom för framtiden så kommer vi att ha en av världens bästa mittbackar. Detta förutsett att PSG inte kommer och valsar in med två hockeytrunkar fyllda med pengar inom en snar framtid. Låt oss hoppas att Juan står för orden han talat om en legendstatus i Inter.

Fotboll är inte alltid logisk, fotboll är inte matematik. Ibland kan dessa små faktorer som spelar in även leda till att det absoluta bottenlaget Siena sticker upp och snor tre poäng av en av de större klubbarna i Serie A… Två gånger till och med. Man blir ju upprörd.

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter