Idag höll Andrea Stramaccioni sin presskonferens inför matchen mellan Inter – Chievo. Där Stramaccioni kommer få klara sig utan Guarin och Chivu som är avstängda, samt Mudingayi, Obi och Castelazzi som är skadade.

Chievo har spelat bra med sin nye tränare?
“Ja, det är sant. Corini har gjort det bra, framför allt mot Juventus. Det kommer bli en bra match.”

Är detta en avgörande stund i säsongen?
“Kanske inte avgörande, men den är väldigt viktig. Det är många lag som kan ta sig till tredje platsen och inom kort möter vi Cluj. En spännande tid som motiverar oss till att höja nivån

Är Milito tillräckligt frisk för att starta?
“Han kunde ha spelat mot Siena, enligt Dr. Combi. Men vi valde att ta det lugnt oh spara honom för säkerhetsskull. Nu är han redo att bidra till laget.”

Hur mår Kuzmanovic?
“Han är en central mittfältare som kan spela med två eller tre spelare. Han passar bäst framför försvaret. Även Kovacic visade sin kvalitée i matchen mot Siena,”

Hur går det för Samuel och Cambiasso?
“Samuels frånvaro påverkar laget, då han brukar stötta försvaret. Hans tillfrisknande får dock inte stressas fram, speciellt inte när det gäller en spelare som honom.”

Vad har hänt med Inter?
“Jag är inte rädd för att erkänna, vi har förlorat mycket och mot Siena spelade vi dåligt. Vi måste komma tillbaka till toppen. Ni journalister är duktiga på att analysera det ni ser. Men jag kan berätta att vi grät och surade framtill midnatt i söndags, men på måndagen arbetade vi för att göra något åt saken.”

Kommer det bli bättre nu när spelare kommer tillbaka från skador?
“Ja, Stankovic är tillbaka efter en lång frånvaro. Det ger mig ytterligare alternativ att jobba med. Nu måste även han komma in och dra sitt lass för att få Inter tillbaka till toppen.”

Fcinternews.it frågade Stramaccioni vad han kände om Kovacic?
“Siffrorna talar för sig själva. Han har 11-12 matcher i Champions League redan som 18-åring . Han kan spela vart som helst på mittfältet och har tekniska kvalitéer långt över det vanliga.

Kommer Balotelli påverka i jakten på tredje platsen?
“Milan har gjort en stor investering och värvat en viktig spelare. Detta ger styrka till deras anfall, men jag har egentligen inget att kommentera.”

Hur mår spelarna som varit borta på landslagsuppdrag?
“De mår bra och jag gratulerar dem alla för chansen att få representera sina länder. Det är inget som stoppar någon från spel mot Chievo.”

Hur känns det för dig nu när Moratti bekräftat sitt förtroende för dig som tränare?
“Jag kommer alltid vara tacksam mot Moratti för det förtroendet han gav mig i början. Vi vill visa mot Siena att Inter lever och kan räknas bort.. Jag vill visa min tacksamhet på planen. Tacksamheten mot Moratti och mot mina spelare.”

Blir det en trident imorgon? Med Alvarez?
Vi har 5-6 spelare som kan spela i sådana positioner. Milito, Palacio, Cassano, Rocchi och i viss mån Schelotto. Troligtvis blir det ingen trident. Palacio, Milito och Cassano har lyckats sätta skräck i alla försvar, men man måste balansera spelet. Jag har en ide om hur jag ska få användning av dem alla.”

Vad gick snett mot Siena?
Jag är inte den som kan döma ut enskilda individer för vad som gick snett. Det var ett nederlag som vi ämnar komma tillbaka från.