Varje säsong, speciellt inför och efter varje derby så pågår en kamp på läktarna mellan Interisti och Milanisti om vilka som kan reta varandra mest. Efter mötena så sträcker ofta supportrar högfärdigt på sig själva och kollar med avsmak mot sina kusiner och hävdar att de minsann inte skulle sjunka till sina antagonisters nivå. Det här är en del av vårt derby och i den här artikeln har jag försökt ranka de mest provocerande ramsorna lagens supportergrupperingar emellan de senaste åren.

5. Non si vende Kakà/Siam venuti fin qua, siam venuti fin qua per vedere segnare Kakà. Curva Nord

Säsongen 2009/2010 så präglades Serie A av pratet om vilka av Milan och Inter som skulle förlora mest på att sälja sin respektive storstjärna, Kakà och Zlatan Ibrahimovic. Till skillnad från Zlatan som många gånger hade en ansträngd relation till supportrarna så var Kakà djupt älskad av alla Milanisti. När det pratades om att han skulle säljas i januarifönstret så kom Curva Sud till nästa hemmamatch(Mot Fiorentina?) två timmar innan för att hylla honom och för att övertyga Berlusconi om att behålla honom. Supportrarna lyckades med det, Berlusconi gick ut i nationell TV och slog på stort: ”Kakà stannar i Milan.” Han såldes sedan i juni till Real Madrid och det var upplagt för att Curva Nord skulle ta upp det i derbyt i omgång 2 av säsongen 2009/2010. Eftersom att Inter hade bortaderby var Curvan fylld tidigt och de ramsor som tidigare användes av Milan för att få Kakà att stanna användes nu istället av Curva Nord för att reta kusinerna. Non si vende Kakà(Man säljer inte Kakà) och siam venuti fin qua per vedere segnare Kakà(vi kom hit för att se Kakà göra mål) ekade på San Siro. Det gav även mer tyngd när Inter malde ned Milan och spelade ut de i matchen laget vann med 0-4 framför Milans supportrar. Ramsorna fortsatte efter matchen och triumfen gjorde att många i de blåsvarta delarna av Milano kände att laget hade något riktigt bra på gång.

4. José Mourinho lalala. Curva Sud

José Mourinho blev Milans svurna fiende under sin tid i Inter. Hans presskonferenser tog ofta stark ställning och han var inte sällan provokativ och uppfattades många gånger som arrogant av motståndarnas supportrar. När han tog trippeln med Inter så blev han personifierad med lagets största framgång någonsin. Mourinho lämnade Inter och Milan tog scudetton året efter. Året därpå stod Inter för en fiaskosäsong utan dess like, när Bologna ledde med 0-3 på San Siro så brast det för supportrarna i Curvan som skanderade den gamla tränarens namn. Något som Milansupportrarna inte var sena på att uppfatta och länge kunde man höra Curva Nords Mourinhoramsa eka från Curva Sud, säkerligen följt av en massa skratt.

3. La mamma di Gattuso è polifemo… Curva Nord

Det var inte bara Cassano som råkade ut för problem i Milan. Ungefär samtidigt som Cassano råkade ut för sitt hjärtproblem så fick Gennaro Gattuso problem med synen och det dröjde inte länge innan Curva Nord hittade på en ramsa åt Milanikonen. Det ska tilläggas att Curva Nords relation till Gattuso var ansträngd sedan tidigare och den gode Gattuso har fått höra ett antal apljud i sin karriär från sina motståndarsupportrar hittills. Curva Nords ramsa löd: ”La mamma di Gattusso è polifemo..” Vilket betyder: Gattusos mamma är Polifemus. För er som inte vet är Polifemus en blind cyklop(enögd jätte) från Odyssén. Utöver sin blindhet är det också en man och den här gången kan man lätt säga att Curva Nord träffade rätt med sin historielektion till Gattuso..

2. Cassano gioca col cuore. Curva nord

Antonio Cassano har alltid varit en uppskattad person i Curva Nord. Han är känd som Interista, och syntes på San Siro med Materazzi och Cassano. Utöver det så var han uppskattad för sina galenskaper, på något sätt identifierade sig många av tokstollarna i Curva Nord med honom och det var det är också en anledning till att han var så omtyckt. När hans liv var i fara på grund av ett hjärtproblem så var Curvan snabba med att visa sitt stöd till honom, men det hindrade inte personerna att skoja till det om Cassano helt i enighet med vad Milanoderbyt handlar om. Curva Nord sjöng ”Cassano gioca col cuore” vilket betyder ”Cassano spela med hjärtat” när Cassano låg på sjukhuset och skrattade till det rejält. När Cassano sedan kom till Inter lär någon ha sagt: ”Adesso Cassano può veramente giocare col cuore”, vilket betyder: Nu kan Cassano spela med hjärtat på riktigt.

1. Diego Milito salta con noi. Curva Sud

Den här ramsan toppar kanske listan för att den är mest aktuell och för att den är det senaste exemplet på hur rivaliteten mellan de här lagen ser ut. Diego Milito blev skadad i den åttonde minuten mellan Inter och Cluj, en allvarlig knäskada som håller honom borta i mer än ett halvår. Supportrarna i Curva Nord kanske hoppades på att slippa få höra något om Milito eftersom att han aldrig sagt något provokativt mot någon och alltid har betett sig som en riktig mästare. Dessutom spelar han till skillnad från Kakà kvar i klubben. Icke sa nicke. I samband med den rödsvarta vinsten mot Parma och även triumfen mot Barcelona så hördes ramsan Diego Milito salta con noi(Diego Milito hoppa med oss). De dubbla betydelserna i att Milito förmodligen inte kan hoppa och att han skulle hoppa för att fira ett Milanmål/en Milanframgång får ses som riktigt lyckat hets från Milanhåll. Det här mot kusinerna i Inter som saknar Milito, som älskar Milito och vars säsong ser ut att gå långt åt helskotta utan Milito.

Bubblare:
L’hanno visto con le rose, con le rose nel metro.. Curva sud

Curva Suds triumramsa mot Eto’o till stöd för Ibra som menade att Eto’o synts på tunnelbanan med rosor att sälja stack också I ögat på Interisti, men inte tillräckligt mycket för att ta plats bland ovan nämnda mycket på grund av att Eto’o levererade otroligt mycket under den säsongen. Curva Nords svar var också spydigt: ”L’hanno visto con la coppa, con la coppa del mondo”(de såg honom med VM-titeln), samt: L’hanno visto con la Champions, mentre Ibra ancora no.(De såg honom med CL-titeln, till skillnad från Ibra)

Vincerete il tricolor. Curva Nord

I 4-2 derbyt med Zlatan så krossade Inter Milans drömmar om en scudetto. Jag var själv på plats och sjöng med i ramsan där Interisti hånade Milan för den förlorade scudetton. Milanisti hade säsongen innan skanderat: ”vinceremo il tricolor”(vi kommer vinna scudetton). Svaret från Curvan Nord nu var spydigt: ”Vincerete il tricolor”, (ni kommer vinna scudetton). Även här finns det ett fint svar från Milancurvan: giocherete il giovedi(Ni kommer spela på torsdagar). Den här ramsan tar inte heller plats på listan, behöver jag ens motivera varför?

Vilka ramsor har provocerat er mest? Diskutera och bidra nedan, men håll god ton i kommentarsfältet