Campagnaro: “The turning point came after the game against Juventus”

Den riktige Hugo Campagnaro är på väg tillbaka. Det var den argentinske försvararen själv som gjorde detta uttalande i en exklusiv intervju med Sky Sport Italia: “Jag mår bra. Jag hade en del problem med hälsenan, men det ligger redan bakom mig. I söndags, efter att jag varit borta från spel ett tag, fick jag lite kramp. Bortom skadorna jag haft har jag försökt att göra mitt bästa. Jag inledde försäsongen bra i Pinzolo, men sen påverkade en del skador mina insatser. Men nu mår jag bra och jag försöker ge allt. Varför jag drabbats av dessa skador? Jag tror att det enbart är en slump. Oavsett, de ligger bakom mig nu och jag skulle vilja återvända till den nivå jag var på tidigare.”

Han pratade därefterom Inter nuvarande period: “Saker och ting går bra. Vi har tagit poäng, även på bortaplan. Vår moral har ökat, vilket är bra.” Och om han var tvungen att identifiera det exakta ögonblicket när vändpunkten kom: “Jag tror det var efter Juventus. Hela gruppen gick igenom en förändring den veckan, och vi började känna oss laddade igen.”

Om tredjeplatsen är en möjlighet? Försvararen förklarade: “Det är matematiskt möjligt, men vi vet att det finns lag framför oss som har visat något mer och är framför oss. Vi kommer göra vårt bästa, men vi kommer inte att prata om målsättningar.”

Efter att ha tillbringat så många säsonger med att arbeta för Walter Mazzarri är Campagnaro kapabel att säga huruvida tränarens metoder har förändrats eller inte genom åren: “Jämfört med tidigare år, nej. Han har alltid utfört saker mer eller mindre så här, och sett till att han nått resultat kommer han fortsätta att göra likadant.”

På lördag kommer Inter att ta sig an Hellas Verona, vilket innebär att han kommer att ställas mot Juan Iturbe. Hur är det möjligt att stoppa honom? “Du kan absolut inte ge honom något utrymme. Vi vet hur snabb han är, och när han har utrymme att dra nytta av kan han vara farlig och göra skillnaden. Jag tror att han kan spela för ett storlag. Han är kanske inte helt mogen och har fortfarande en del framsteg att göra, men han har fantastiska kvalitéer.”

Nemanja Vidic kommer att anlända i juni, ytterligare ett tecken på president Thohirs ambition: “Det motiverar dig ännu mer att se att direktörerna vill förbättra laget. Jag gillar det. Vidic är en lysande försvarsspelare. Han har spelat på hög nivå under en lång tid, och om han kommer hit kommer han att bidra mycket.”

Avslutningsvis övergick diskussionen till drömmar, som den Campagnaro har när det gäller VM om några månader: “Det är ganska uppenbart när du har en så pass viktig turnering som startar snart. Men allt jag tänker på nu är Inter, eftersom ingenting annat spelar någon roll om jag inte gör bra ifrån mig här. Jag kan inte besvära mig med att tänka på det andra.”

Källa: inter.it