Ranieri till Inter Channel: “Vi har haft stora problem”

Ranieri till Inter Channel: “Vi har haft stora problem”
February 16, 2012 12:15
( )

Ranieri till Inter Channel om morgondagens motståndare:
Bologna är ett speciellt lag, en motståndare som kan vara förvirrande. Vi gjorde bra ifrån oss i januari men har sedan hade haft stora problem. De har inte förlorat på bortaplan sedan början av det nya året. Vi förväntar oss en mycket tuff match, de stänger försvaret bra och är farliga i sina kontringar med Di Vaio och Ramirez. Men vi måste …vinna, vi måste göra någonting bra av den här situationen.”
Ranieri ombeds kommentera polemiken kring domarna: “Jag är inte en tränare som söker ursäkter, men låt oss säga att det under den här säsongen varit flera episoder som inte kan anses gått till vår fördel. Vi har haft motvind hela året, men vi kommer att svara.”
Till sist, Ranieri får frågan om han tror att Ricky Alvarez kan komma att ta över Thiago Mottas roll: “Jag vet inte, det krävs en spelare som spelar med en eller två touch på bollen och som organiserar spelet. Alvarez ser jag längre fram på planen.För tillfället tror jag inte det, men man vet aldrig.”
Ranieri om stämningen i laget:
“Laget är lyhört i de fysiska avseendena, men avslappnat, glatt och sorglöst.. Nej, eftersom förlusterna tynger dem och ni har lagt till några extra kilon också. De erfarna spelarna vet hur man tar sig ur sådana här situationer, medan de mindre erfarna är ännu mer klartänkta. Det krävs den rätta balansen.”
“Det som delvis stärker mig, men också irriterar mig, är att… det är en galen liga. Det är bara Juventus som har haft en vanligt mästerskap. Tillsammans med Milan har de presterat bra, medan de andra har slagit av på takten. Detta är irriteraden men ger mig samtidigt hopp om tredjeplatsen.”
Ranieri får sedan en fråga om varför Mourinho först lämnat Inter och sedan följts av Leonardo, på samma sätt som först Eto’o och sedan Thiago Motta:
“Det är alltid svårt att tala för andra människor, jag tror helt enkelt att när man inte känner att man har inspiration på en plats är det rätt att lämna. Konseljpresidenten Monti (Mario Monti, som även är finansminister) kan inte klaga på oss, vi byter arbete ofta..” Säger Ranieri och skrattar..

Ranieri till Inter Channel om morgondagens motståndare:
Bologna är ett speciellt lag, en motståndare som kan vara förvirrande. Vi gjorde bra ifrån oss i januari men har sedan hade haft stora problem. De har inte förlorat på bortaplan sedan början av det nya året. Vi förväntar oss en mycket tuff match, de stänger försvaret bra och är farliga i sina kontringar med Di Vaio och Ramirez. Men vi måste …vinna, vi måste göra någonting bra av den här situationen.”
Ranieri ombeds kommentera polemiken kring domarna: “Jag är inte en tränare som söker ursäkter, men låt oss säga att det under den här säsongen varit flera episoder som inte kan anses gått till vår fördel. Vi har haft motvind hela året, men vi kommer att svara.”
Till sist, Ranieri får frågan om han tror att Ricky Alvarez kan komma att ta över Thiago Mottas roll: “Jag vet inte, det krävs en spelare som spelar med en eller två touch på bollen och som organiserar spelet. Alvarez ser jag längre fram på planen.För tillfället tror jag inte det, men man vet aldrig.”
Ranieri om stämningen i laget:
“Laget är lyhört i de fysiska avseendena, men avslappnat, glatt och sorglöst.. Nej, eftersom förlusterna tynger dem och ni har lagt till några extra kilon också. De erfarna spelarna vet hur man tar sig ur sådana här situationer, medan de mindre erfarna är ännu mer klartänkta. Det krävs den rätta balansen.”
“Det som delvis stärker mig, men också irriterar mig, är att… det är en galen liga. Det är bara Juventus som har haft en vanligt mästerskap. Tillsammans med Milan har de presterat bra, medan de andra har slagit av på takten. Detta är irriteraden men ger mig samtidigt hopp om tredjeplatsen.”
Ranieri får sedan en fråga om varför Mourinho först lämnat Inter och sedan följts av Leonardo, på samma sätt som först Eto’o och sedan Thiago Motta:
“Det är alltid svårt att tala för andra människor, jag tror helt enkelt att när man inte känner att man har inspiration på en plats är det rätt att lämna. Konseljpresidenten Monti (Mario Monti, som även är finansminister) kan inte klaga på oss, vi byter arbete ofta..” Säger Ranieri och skrattar..

Editorial Staff
By Editorial Staff