Det pratades under gårdagens presskonferens om mirakel inom fotbollen och visst inträffar de, fråga vem som helst med ljusblå tröja i Manchester så kommer de säkerligen att kunna berätta att det omöjliga faktiskt kan hända inom fotbollen. Det skulle dock visa sig att det bara fanns utrymme för ett mirakel den här söndagen då en märklig säsong avslutades.

Kampen om Il Terzo Posto blev aldrig speciellt spännande eftersom både Napoli, trots en snabb kvittering av Destro, och Udinese gick till halvtidsvila med en ledning. Det gjorde även Inter efter att Milito gjort sitt 24:e ligamål på en straff under slutminuten. En straff som många säkerligen tycker var tveksam då Maicon fälldes precis på gränsen till straffområdet. Det enda laget Inter hade passerat i tabellen vid den här tidpunkten var dock Lazio. Halvleken var trots allt underhållande och Milito hade kunnat bli tvåmålsskytt om inte hans nick missat målet med ett par centimeter.

Jag antar att spelarna i både Lazio och Inter hade vetskap om resultaten i Catania-Udinese och Napoli-Siena, det kändes i alla fall så. Matchen tappade sin nerv och när Lazio på bara fyra minuter både kvitterade och tog ledningen kändes det som att säsongen var slut. Att matchen till sist slutade 3-1 till Lazio känns ganska oviktigt. Inter avslutar säsongen på en sjätte plats och kvalificerar sig för nästa års Europa League.

Det mest positiva med den här matchen var, bortsett från att ungdomarna Samuele Longo och Juan Jesus fick göra debut, att denna säsong äntligen är över. Med tanke på alla motgångar Inter haft är en sjätteplats egentligen en ganska bra placering. Trots skador på nyckelspelare, tränarbyten, konstiga domslut och spelare ur form lyckas Inter kvalificera sig för spel i Europa nästa säsong. Jag vet att Europa League inte är en lika prestigefylld turnering som Champions League men jag intalar mig ändå att det blir ett bra tillfälle för Stramaccioni och de yngre spelarna att få erfarenhet av spel i Europa.

Nu ser jag fram emot en sommar där Interledningen arbetar efter en plan för att föryngra och även förbättra laget. Jag förväntar mig inte många drömvärvningar för dyra pengar utan smarta värvningar som passar in i det projekt det talas om. Framför allt hoppas jag att Inter snart är med och utmanar om titlar igen.