Burgnich inför kvällens match: “Viktigt att inte tappa balansen i defensiven på det sätt man gjort i tidigare matcher”

September 30, 2012 18:58
( )

Inters legendariska försvarare Tarcisio Burgnich är övertygad om att Inter kan göra ett bra resultat i kvällens match mot Fiorentina och berättar hur i en intervju med tuttomercatoweb.com:

“Inter har ännu inte hittat det rätta sättet att försvara och anfalla, men i onsdags lyckades man ganska bra och i kvällens match mot Fiorentina kan man göra det igen. Fiorentina är ett lysande lag, men låt dem spela så finns det möjligheten att göra ett bra resultat. Jag anser att Viola är ett bra lag men de har ännu inte kapaciteten att slåss om de högsta placeringarna och detta är något som Inter måste dra fördel av genom att vara bestämda i försvaret och sedan kan kontra på samma sätt som man gjort när man vunnit på bortaplan.”

Vad som blir avgörande i matchen:

“Det är viktigt att man inte tappar balansen i defensiven på det sätt man gjort i tidigare matcher när till och med Inters ytterbackar gått framåt för att man vill avgöra. Om man lyckas få till denna balans och på så sätt kan försvara sig på mittfältet och med kanske någon offensiv mittfältare och sedan gå framåt så tror jag Inter kan vinna. Fiorentina är ett bra lag, lysande, men som jag sa: låt dem spela.”

La Roccia är glasklar med vem han vill Stramaccioni ska ersätta Sneijder med:

“Cassano kan ta över Sneijders position, trots att Cassano inte går lika långt hemåt i banan, men han har kapacitet att göra det och i onsdags hjälpte han sina lagkamrater på mittfältet. Han kanske inte kan göra det hela matchen men han kan hjälpa till.”

Källa: fcinternews.it

 

Olof Svensson
By Olof Svensson