I juni kommer Inter och Torino att träffas för att bestämma framtiden för Alen Stevanovic som är delägd av de båda klubbarna. Just nu är den Schweizfödde serben inne på sin andra säsong hos Il Toro och gör mycket bra ifrån sig. Italienska fcinternews.it har fått en exklusiv intervju med den 21-årige mittfältaren och här kommer den översatt till svenska.
Alen, har det alltid varit din dröm att vara en professionell fotbollsspelare?
“Ja, det jag gillade mest som barn var att spela fotboll.”
Kommer du ihåg hur du kom till Inter?
“Jag var och provtränade i januari 2009. Vincenzo Esposito var tränare och Piero Ausilio var manager. Jag var där i några dagar, sedan frigjordes en plats för en spelare från ett land utanför EU och så började allt.”
Hur var det första tiden i Inter?
“De första sex månaderna var lite jobbiga, inte minst på grund av att jag hade svårt med det nya språket. Till sommaren blev allt bättre och under tränare Fulvio Pea utvecklades jag.”
Vilka blev dina vänner och vilka har du fortfarande en relation med?
“Då och då träffar jag Mattia Destro, Joel Obi, Denis Alibec, Jean Mbida och Luca Caldirola. Förutom dem träffas jag och Alfonso Bonitto, vår handledare.”
Säsongen 2009-10 gjorde du mycket bra ifrån dig i Primaveran. Är det någon du vill tacka i klubben?
“Fulvio Pea, Piero Ausilio och även José Mourinho för debuten i Serie A.”
 Vad har du för minnen av det Pazza Inter som kunde vända 2-3 till 4-3 på bara några minuter mot Siena den nionde januari 2010, en match som även var din debut?
“Jag minns den klart och tydligt: det regnade och jag värmde upp i tunneln, efter en stund ropade andretränaren på mig och jag blev både förvånad och glad. Det var en känslosam match.”
Efter det har din karriär fortsatt i Torino. Du är inne på ditt andra år i klubben efter en kort period i Toronto. Berätta om tiden som Granata (spelare eller fan av Torino). Vad har ni och du för mål?
“I Toro trivs jag mycket bra. Klubben tror på mig. Vi har ett fantastiskt lag och en tränare med stor erfarenhet. Jag trivs även bra i staden Turin, det är en vacker stad. Både mitt och lagets mål är att vinna ligan.”Vad gillar du att göra på fritiden? Återvänder du aldrig till Milano?
“Jag spelar Playstation, är hemma.. Då och då svänger jag förbi Milano eftersom vi har mycket fritid.”

Vad tror du om framtiden? Vill du komma tillbaka till Inter?
“Just nu tänker jag bara på det här laget och dess öde. Som jag sagt många gånger tidigare: vi får se i framtiden, just nu tänker jag inte på det.”

Du pratade med sportchefen Ausilio nyligen: Vad sade han?
“Han berömde mig för den här säsongen och uppmanade mig att fortsätta så här.”
Hittills har du gjort tre mål och en assist. Du vet väl om att ifall du gör fyra mål till vinner jag ett vad med sportchefen Petrachi? Om du gör sju mål måste han ge mig din tröja..
“Ah! Tack för uppskattningen, men jag tänker aldrig på personliga mål utan endast lagets bästa.”