Ranieri: “Vi ber om ursäkt till Moratti och supportrarna”

Ranieri: “Vi ber om ursäkt till Moratti och supportrarna”
February 17, 2012 13:44
( )

Det var en mycket irriterad och, i brist på bättre ord, en bitter Claudio Ranieri som mötte pressen efter kvällens fadäs mot Bologna: “Vi såg det, vi gör inte något av våra chanser. Vi går igenom en väldigt konstig period, vi måste be om ursäkt till presidenten och supportrarna som så länge det stod 2-0 sjöng och försökt visa oss stöd, sedan när tredje målet kom så visade de sin ilska för den tredje raka förlusten. Jag är ledsen för att det är ett par matcher motståndarnagör mål på sin första chans, vi släpper in två mål när vi först var nära mål två gånger. Jag förväntade mig en svår match, men inte en såhär svår match.Matchen mot Marseille? Nu måste vi prata, analsera och se allt klart eftersom att vi direkt på första misstag släpper in mål, vi måste göra vårt och nu kan vi inte vara allt annat än ödmjuka då vi vet om deras möjligheter, nu måste vi ta oss i kragen. Vi kommer prata och hitta den bäst anpassade lösningen.”

Ranieri fortsätter sedan svara på frågor angående spelsystemet: “Vi bytte eftersom att matchen krävde det. Vi är enade i att vilja vända situationen. Vi gör många fel. Vi lyckas inte lösa problemen och vi måste prata om det. Sneijder? Han borde vara den som gör skillnaden bakom en anfallare, men när jag ser att han har svårt så sätter jag honom med mer bredd så att han inte ska behöva jobba hem och hämta boll. Vi måste se över allting.

Bytet av Forlán? När jag såg att vi hade problem satte jag honom centralt så länge han orkade. Jag satte inte in en anfallare eftersom att det inte behövdes, det är inte så att när ett torn håller på att falla så sätter du en till bricka, utan du stödjer upp det. Pazzini-Milito? I den här stunden så lyckas vi inte komma till rätt positioner för att ge spelbara bollar till Giampaolo, vi kommer försöka hitta lösningar till allt. Jag försäkrar er att vi inte ger upp, imorgon kommer vi åter ses, prata och hitta en lösning för att sedan tänka på Champions.”

Angående supportrarnas reaktion svarar Ranieri: “Ända till 2-0 så har supportrarna varit oss nära och sedan såg de rött vid trean. Nu måste vi kavla upp ärmarna och jobba.”
Känner du dig sviken av några spelare? “Nej det är inte frågan om det, det är en sånhär stund, första skottet mot mål så släpper vi in och sedan har de på en minut gjort två mål. Vi kommer redan ifrån två förluster där vi har haft skott som inte vill in och sedan gör motståndarna mål på sitt första försök. Moratti? Om Moratti gjorde så måste jag acceptera, jag har inte pratat med honom än. Ett Inter där inget fungera? Ända till målet gick det bra efter Maicons två aktioner. Vi gav det vi hade och sedan vände det snabbt. Nu har vi en viktig match i champions. Oriali visar sin besvikelse och vill utöver alla fel på individuell nivå vill han veta varför det här händer? En spelare kan inte ha förvrängt vår filosofi. Först var det vi som kunde göra mål och stänga bra, nu har motståndarna det emot oss istället. Räcker de här dagarna för att hitta lugn? Vi kommer att göra vårt allt för att återvinna alla.

Mourinhoramsorna visar att supportrarna inte lyckats lämna dåtiden bakom sig? De gör rätt i det eftersom att han gjorde mycket gott, men den mannen finns inte här längre. Nu måste supportrarna stå oss nära, om de ger oss den laddning vi behöver ovanifrån så ger spelarna mer!”  avslutar Ranieri intervjun med.

By Nima Tavallaey Roodsari