Umberto Zapelloni: “Champions League avgörande för Inters framtid”

Umberto Zapelloni: “Champions League avgörande för Inters framtid”
February 17, 2012 13:08
( )

Umberto Zapelloni som är vicedirektör på Gazzettan har pratat med italienska Sky om eventuellt nya medlemmar i Inter och då pratar vi inte om nyförvärv på spelarfronten, utan i de styrande delarna där Moratti regerar.
“Det som kommer avgöra är om Inter kommer till Champions eller inte. Om Inter inte kvalar till Champions så är det väldigt troligt att en ny medlem med fräscha krafter och framför allt pengar till Inters kassa kommer att komma in. Klubbens aktier kommer dock inte säljas helt och hållet utan familjen Moratti kommer fortfarande att äga majoriteten. Den här personens entré i klubben skulle betyda att Inter får in en stark ekonomisk faktor som kan ge Inter ett lyft, speciellt på mercaton. Också för att man utan intäkter ifrån CL skulle få det svårare och för att tredjeplatsen kan bli tuffare än Inter tror att ta sig till.”

Summa sumarum: Om vi kommer på en tredjeplats i ligan så kommer det inte komma in några araber och Moratti kommer själv att spendera pengar på mercaton då CL intäkterna kommer att täcka upp.
Missar vi tredjeplatsen tvingas klubben ta in nya investerare in i klubben för att täcka upp det som man tappar på att inte vara med i Champions League och Moratti kan fokusera på att spendera pengar på mercaton.

Det här är den rätta tolkningen av det uttalande som Gazzetta direktören sa och inget annat.

By Nima Tavallaey Roodsari