Igår kväll intervjuades Marseilles assisterande tränare Guy Stéphan av OMtv, Olympique de Marseilles officiella tv-kanal, och där pratade han om onsdagens motståndare Inter:
“Inter hade ingen stor dag mot Bologna. De saknade Samuel, Milito och Stankovic. Med detta sagt, de hade ändå Lucio, Maicon, Zanetti, Pazzini, Sneijder.. De hade många fantastiska spelare på planen men de spelade inte som ett kollektiv. Det är ett lag som är osäkert men det finns toppspelare och i Champions League kommer de ha möjlighet att hitta tillbaka till deras nivå.”
Stéphan försäkrar tittarna att Marseille inte kommer låta Inters dåliga form lura dem:
“Det finns spelare som kan höja sig i en turnering. Vi får inte glömma att de vann Champions League för mindre än två år sedan. Från den elvan som startade i finalen 2010 finns nio spelare kvar. Endast Eto’o och Pandev har lämnat. Alla de andra är fortfarande kvar. Men de har svårigheter. De hade en fin svit på åtta segrar men har haft det svårt med två tunga förluster på hemmaplan. Jag får intrycket av att det inte finns någonting som håller ihop laget, att det inte är någon bra stämning i laget, men vi måste se upp med deras toppspelare.”
Trots att Marseille spelat oavgjort i de två senaste hemmamatcherna är laget i en bra period med femton matcher i rad utan förlust:
“Vi måste spela med vårt nuvarande självförtroende. Även om lördagens match var mindre bra har vi dynamiken för bra resultat. Vi måste göra vissa saker, som att vara tålmodiga eller pressa motståndaren vid rätt tidpunkt. Vi får inte göra några misstag eftersom minsta misstag kommer att bli dyrbart. Vi måste lita på våra kvalitéer. Vi måste ha viljan att göra mål men att inte släppa in mål är mycket viktigt. På det mentala planet blir det inga problem. Spelarna kommer att vara beredde båda på hemma- och bortaplan. Inter är en stor maskin men det är fortfarande möjligt.”