Claudio Ranieri mötte en samlad presskår inför matchen imorgon kväll mot Olympique Marseille. Som enda svenska medieportal ger vi på SempreInter.com Er hela Claudio Ranieri’s presskonferens inför första mötet av 2 i åttondelsfinalen i Champions League mellan Inter och Marseille:

Varför lyckas inte ditt Inter vända tillbaka på rätt väg?

“Vi upplever en svacka just nu, under en mycket märklig säsong. Jag är övertygad om att vi kommer göra bra ifrån oss nu.”

Vad tycker du om Marseille och Deschamps?

“Jag är väldigt glad över att få möta Didier igen, jag respekterar honom väldigt mycket. Jag hörde hans ord när han sa att han höll Inter som favoriter, jag tror att det är rätt att säga så eftersom Inter är en storklubb som för bara 2 år sedan vann allt som går att vinna. Just nu går vi igenom en tung period medan Marseille befinner sig i en period där de har stort flyt. Vi hoppas att vi kan göra bra ifrån oss.”

I Italien säger man att ifall resultaten inte går din väg imorgon så kommer du få lämna, vad tycker du om detta?

“Jag tänker inte på vad som händer på torsdag, jag tänker på andra saker som gagnar Inter. Jag har aldrig bett mina grabbar att spela för mig utan dom måste göra det för Inter. Men jag känner mig inte i farozonen även om  jag har bra sponsorer (skrattar reds. anmärkning)

Gav telefonsamtalet med Moratti Er sinnesro?

“Jag är alltid lugn och jag har en utmärkt relation till presidenten.”

Imorgon är det rätt tidpunkt för laget att visa en reaktion efter Bologna, förväntar Ni er att få se laget visa kämpaglöd?

“Naturligtvis gör jag det. Vi börjar om i Champions League, två torra matcher, jag förväntar mig mycket. Det kommer att bli en vacker match, vinnande, framförallt svår eftersom vi går igenom en tung period medan dom går igenom en positiv period. Jag gillar sådana utmaningar.”

Vem referar Ni till som är eran sponsor? Och vad säger ni om Sneijder?

“Om Wesley, tolka mina ord och se om vi kommer eller inte. Mina sponsorer? Självklart finns det folk som vill ha ut mig, men jag referar till dig när du sa ‘i Italien säger man att…’ och inte till någon annan. Jag går vidare.”

Herr Ranieri, ni verkar lite nervös idag…

“Det är inte en del av min karaktär att vara nervös, jag känner mig ivrig att göra ett bra jobb. Likheterna nu med matcherna mot CSKA och Lille? Jag ser inte dom [likheterna], nu är vi i åttondelsfinal och vi måste tänka på att göra en bra match och att spela bra.”

Varför tror du att vi kommer få se ett annat Inter jämfört med det vi fick se mot Bologna?

“Jag tror att ligan kommer att fortsätta vara såhär, med toppar och dalar eftersom det är så det är i ligaspelet. Detta lag har viljan att göra bra ifrån sig, jag förväntar mig ett levande, vackert, beslutsamt lag och som visar vad dom kan göra.”

Kan Sneijder börja på bänken? Kommer Forlán så småningom att ta hans plats?

“Jag har tagit med mig 22 spelare, jag tar mina beslut med självförtroende, allt är bra. Vänta och se imorgon. Forlán kan spela på alla positioner i anfallet, han har lätt för att läsa matchen och anpassar sig snabbt mentalt och taktiskt.”

Är Inters problem psykologiska om Inter fortsätter att blanda och ge resultatmässigt?

“Det ligger i sakens natur. Efter att du gör väldigt bra ifrån dig unde ren längre period så har du en svår period. Detta händer många lag i Europa, detta sker även i Italien och därför är ligan fortfarande öppen. Om AC Milan och Juventus kämpar på bra i toppen så är alla de andra kandidater till viktiga placeringar.”

Tycker Ni att det verkligen är så att [Inters vinnande reds. anmärkning] cykel är över?

“För mig är inte detta laget gammalt, inte sjukt. Men det finns stunder där du måste återhämta de nervösa energierna, jag hoppas detta inte sker i Champions League eftersom man känner verkligen vikten av matchen och i liknande matcher har många mästare åkt ut.”

Ni har inte tagit Er vidare från åttondelsfinalen av Champions League sedan säsongen 2003/2004: är det ett tabu att vara nederlagstippat eller inte, vad tror ni?

“Nej det är inget tabu, jag tänker bara på att göra bra ifrån mig och göra så att mitt lag vinner. Statistiken kommer jag titta på när avslutat min karriär som tränare.”

Hoppades du kunna göra mer på kort tid för att kunna hitta rätt uppställning?

“Jag hoppades på andra resultat de senaste matcherna. Jag var tvungen att sätta in viktiga element, jag hoppades att det skulle bli lättare genom eufori, men det skedde inte eftersom vi släpper in första skottet på mål hela tiden.”