Deschamps presskonferens: “Inter är favoriter!”

Deschamps presskonferens: “Inter är favoriter!”
February 21, 2012 16:53
( )

Alldeles nyss avslutades Olympique Marseilles presskonferens på Stade Veldrome med tränaren Didier Deschamps som hade sällskap med lagkaptenen och målvakten Steve Mananda.
Deschamps började med att utala sig om Inters individuella spelare:
“Inter har så många internationella mästare, många spelare är vana vid Champions League och kan göra en skillnad på individuell nivå. Spelare som Milito, Pazzini, Sneijder kan skaka motståndare. Värdet av Inter och det är ingen tvekan kommer att vara annorlunda än deras sista test av säsongen. Kom ihåg att nio av dessa spelare spelade hem Champions League-titeln för ett och ett halvt år sen.”

Vidare fick Deschamps frågan om hur Marseille förberett sig och hur det skulle spela jämtemot förra årets åttondelsfinal.
“Vi saknar som bekant Remy inför det här mötet, men vi räknar med att Brandao kommer att fylla rollen som ensam spets på ett övertygande sätt. Det är så här fotbollen fungerar, den är ofta oförutsägbar!”

Inter är i en väldigt orolig fas, där bland annat fansen skrek efter Mourinho, hur kommer det påverka er match imorgon?
“Situationen för Inter och framför allt tränaren är svår, men jag vet att Claudio Ranieri är en stor taktiker som tydligt känner av varje situation. Jag räknar med att han vet bäst i det här läget. Ranieri söker nu efter kompakta lösningar som kan balansera upp inte och ge laget en stark defensiv och offensiv. Jag beundrar Ranieri mycket, jag mötte honom senast i en Champions League-semifinal. Jag hoppas att fansen är med oss imorgon, framför allt alla från Marseille, sen kan vi börja prata om Juventus-fansen och rivaliteten med Inter, men det vore att lägga bränsle på elden.”

Målet för morgondagen?
“Inter må vara favoriter, men vi siktar på att vinna, både på hemmaplan och bortaplan.”

Inter spelar fortfarande på erfarenhet?
“Det är något man inte ska underskatta i svåra tider som det här. Vi förlitar oss också lite grann på erfarenhet, men också på andra kvalitéer eftersom vi vet att Inter har betydligt mycket mer rutin i Champions League än vad vi har. Jag vill inte sätta press på Inter och Ranieri, men jag ser de fortfarande som favorittippade i de här dubbel-mötena!”

By Editorial Staff