Exklusiv INTERvju med Henrik Strömblad:”Både Inter och Chelsea saknar Mourinho”

Exklusiv INTERvju med Henrik Strömblad:”Både Inter och Chelsea saknar Mourinho”
February 23, 2012 18:00
( )

Vi börjar lite allmänt bara om Italien och Europa. Vad tror du om Italiens chanser att ta tillbaka tredjeplatsen i rankingen?

“Det handlar ju om rankingen så de Italienska lagen måste gå bra i Europacuperna de närmaste fyra fem åren som Tyskland har gjort eftersom att de har tagit den platsen nu. Ser det ut som det har gjort i Champions League den här säsongen så har Italienarna goda chanser, det gäller ju att vara bra över en längre tid och att vara bra i Europa League också”

På tal om Europa League, hur ser du på att turneringen påverkar antal platser i Champions League?

“Det har ju Uefa bestämt och det är väl för att man vill hålla statusen uppe i Europa League så att det inte ska bli rena rama B-turneringen. Det är bra att de gör så för klubbarna som tar sig dit så att Uefa visar att de bryr sig om turneringen.”

Italienarna verkar inte bry sig..?

“Det gör inte vissa andra heller, Harry Redknapp sa ju att det var bra att de åkte ut där så att de kan koncentrera sig på att ta sig till Champions Leaguekvalet, tyvärr har turneringen lite b-stämpel och det är väldigt svårt att jämföra den med Champions League. Champions League är väldigt stor, alla vill vara med där och det är inte samma pengar heller.”

Lite mer Inter, hur ser du på Ranieris situation?

“Den är inte så lätt för stunden, när han kom in så var det tufft läge men sedan så fick han ju en väldigt bra period och vi tyckte alla Inter var väldigt formstarka när de tog de här åtta raka segrarna och segern mot Milan, men nu har det verkligen gått tungt här. Jag tycker han är en bra tränare men han är lite försiktig, han är ju den där gamla Italienska stammensom gärna är lite defensiv och är kanske inte den bästa matchcoachen heller som kan ändra matchbilden mitt i. Han bör nog vinna några matcher nu för att inte hamna helt i blåsvädret mot våren.”

Tror du han ryker om Inter åker ur Champions League eller tror du han får sitta kvar till slutet av säsongen?

“Oj, en bra fråga med Moratti där. Med tränare som flyger fram och tillbaka. Jag vet inte, det är svårt att veta då Inter redan har bytt tränare en gång den här säsongen efter fyra matcher där i höstas. Det är sällan ett lag blir så väldigt mycket bättre när de byter tränare, framför allt när de gör det flera gånger på en säsong. Jag tror att han kanske får sitta säsongen ut men det beror också på ligan om Inter kan vara med och slåss om europacupplatserna.”

Vad tycker du saknas i Inters trupp idag jämfört med 2010 när man vann allt?

“Det är en intressant fråga, jag jämför gärna Inter lite med Chelsea så att då var ju Inter väldigt starka och organiserade av Mourinho och det syns på Chelsea också just nu att de lag som Mourinho lämnat där det finns många tongivande spelare kvar har lite svårt att hitta sig själva nu igen och jag skulle vilja säga att Inter lider lite av det där. Mourinhos starka organisation och starka motivation finns inte kvar längre, försvaret var ju grymma då det gick inte att komma igenom. Där har det svajat en del nu, det har varit skador också men backlinjen är ett samtalsämne i Inter gör ju en förvånad då det är alldeles för lätt att göra mål på Inter just nu. Sedan har man det lite tunt framåt, bara Milito kan ju inte göra mål och varken Forlan eller Pazzini har gett honom någon backup. Det har det svårt där.”

Vilka spelare kommer vara tongivande i kvällens drabbning?

“Jag hoppas ju på att Milito kan kliva fram om han kan spela ikväll och visa vilken skicklig fotbollsspelare han är. Sedan att de kan hitta rätt bollar fram till Sneijder så att han kan ge honom rätt understöd. Är Samuel tillbaka så tror jag att han och Lucio kan hålla ihop defensiven ordentligt.  Nu är inte Marseille ett lag som gör mycket mål. De har inte gjort mål de två senaste hemmamatcherna i Champions League. även om de har varit bra form-mässigt.

I Marseille så skulle jag vilja säga att Valbuena är den bästa spelaren med sin teknik och sin fart. De har ju fått tillbaka sin brasse Brandao som var i Brasilien som var där i ett år, han anslöt i januari. Han är en vass forward och det betyder mycket då de både har den franska landslagsmannen Gignac skadad och Remy är skadad också.”

Vad har du för förhoppningar på matchen och hur tror du att matchbilden kommer se ut?

“Jag hoppas inte det blir försiktigt, nu är Deschamps lite försiktig som tränare och båda lagen har konstigt nog varit bättre borta än hemma i Champions League. Det är lite absurt att de har torskat 2 matcher hemma och tagit 7 poäng på bortaplan. Jag hoppas att de vågar spela lite öppet så att matchen öppnar upp sig så att det inte blir råstål igenom.”

Det känns som en typisk match som avgörs i returmötet..?

“Det ska man nog tro, jag tror inte det kommer att dra iväg och bli 2,3-0 åt något håll utan det kommer nog att bli tight. Jag tror inte man kommer ge bort så mycket båda lagen, för Inters del gäller det att ha ett bra resultat med sig tillbaka. Gör man bara mål så har man ofta ett bra resultat att ta med sig.”

De Italienare jag har pratat med säger att “Marseille är värre än Napoli”..

“Det är lite Napoli över Marseille som stad där så det finns en hel del liknelser mellan både städerna och klubbarna kan man säga. Fansen också så det kan komma att bli tufft för ditresta supportrar, men de får hålla igång. Det är en väldigt fin arena de har och det är bra passion på läktarna. De har Frankrikes bästa supportrar på att hålla stämningen och så. Jag tycker det är stort att två gamla Champions League mästare möts så på så sätt är det ju en klassisk match.”

Vad tror du det blir för slutresultat ikväll?

“Jag tror det blir 1-1. Jag tror att Inter är nöjda med det. Jag tror att Milito nätar för Inter och att Ayew nätar för Marseille.”

Efter att intervjun är slut så önskar mig Henrik lycka till och lägger sedan kort till: “Du vet som Intersupporter måste man vara beredd på att lida.”

Jag svarar kort: “Jag vaknar upp varje morgon och känner mig som en vinnare för att jag håller på rätt lag” vilket framkallar ett skratt ifrån båda innan intervjun avslutas. En kvart senare får jag också ett sms ifrån Henrik där han kommenterar vår nya sida: “Mycket bra och snygg sida. Lycka till med SempreInter.com ! /Saluti Henrik Strömblad”

SempreInter.com tackar Henrik Strömblad för att han ställde upp och svarade på våra frågor.

By Editorial Staff