Sky: “Maicon kan vara tillbaka mot Marseille.” och mer om hans skada!

<!--:sv-->Sky: “Maicon kan vara tillbaka mot Marseille.” och mer om hans skada!<!--:-->
February 23, 2012 19:38
( )

Efter det vi tidigare rapporterade om att Maicon turligt nog inte missar resten av säsongen så rapporterar Sky nu att Maicon kan komma tillbaka till matchen mot Marseille den 13 mars på Meazza. Skys Silvia Vallini rapporterar att det handlar om 15-20 dagars återhämtningstid vilket kan innebära att Maicon kommer tillbaka.

Muskeln som Maicon har skadat heter skräddarmuskeln och enligt Wikipedia:

Skräddarmuskelnmusculus sartorius, är en av våra muskler på framsidan av låret. Muskeln har som funktion att utföra flexion i knäleden, flexion i höftleden samt inåtrotation av knäled (skräddarposition).”

Som ni ser så påverkar den här muskeln alltså flera andra muskler än bara låret. Därför är det väldigt viktigt att rehabiliteringen görs ordentligt och att man inte stressar på Maicons återhämtning. 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter