Terzo Tempo – And the hits just keep on coming…

February 23, 2012 11:14
( )

Jaha, så var vi där igen. Mardrömssäsongen anno 2011/2012 fortsätter efter 4:e raka matchen där Inter inte lyckasmed att göra vare sig mål eller hålla nollan och därmed kom även följdaktligen den 4:e raka förlusten. Det här raset kommer kanske som en plötslig överraskning för en del supportrar och så kallade experter för “såhär urusla kan inte ett lag som för bara 2 år sen vunnit allt vara”…tja eller så kan dom vara just så usla, därom tvista de lärde med de olärde. Oavsett vilket så är det en sak som gör mig genuint orolig och det är att klubbledningen verkar vara lika chockade, handfallna samt arroganta som företagsledningen hos rederiet som byggde det osänkbara skeppet Titanic. När Titanic förliste slog vi fast en gång för alla att det inte finns några “osänkbara skepp” och nu kan vi även fastslå att ett fotbollslag som precis har vunnit trippeln inte är “fine as we are.” Och nej jag citerade inte precis huvudnyheterna från nyhetsbyrån NSSNN (No Shit Sherlock News Network).

För nu står Inter i ett läge där man redan sparkat en tränare den här säsongen, man har inget transferfönster att se fram emot där man kan plocka in spelare som kan rädda säsongen och man har en tränare som är en mysig, artig och gemytlig äldre herre men som vill spela en fotboll som var omodern redan när familjen Agnelli köpte Juventus lagets första Scudetto. Jag ska helt ärligt erkänna att jag aldrig varit någon större beundrare av Claudio Ranieri, om sanningen ska fram så har jag alltid tyckt att han är världens mest överskattade förlorare, men detta till trots så kan man inte skylla eller lägga hela skulden på Ranieri. Visst, kvällens taktiska genidrag att starta med 4 halvskadade och matchotränade spelare i form av Chivu, Forlán, Zarate och Stankovic kan inte skyllas på någon annan än Ranieri, men att han väljer just de spelartyperna och ställer upp med en defensiv köttmur utan att ha någon aning om hur anfallsspelet ska formeras, det kan knappast komma som en nyhet för någon som följt Ranieri’s karriär. Ranieri’s fotbollsfilosofi bygger på att ligga med 11 man bakom boll och komma med halvtaffliga kontringsförsök, precis på samma sätt som alla vet att Gasperini’s taktiska disposition bygger på ett 3-4-3 eller att Leonardo älskar att spela 4-2-fantasia. Rent generellt så har Inters 4 senaste tränare, Benitez, Leonardo, Gasperini och Ranieri endast 1 sak gemensamt: de är allihopa homo sapiens av manligt kön.

När Facchetti var president byggde han om klubben från grunden efter en tydlig idé och man värvade spelare och utnämnde tränare efter den modellen. Den modellen nådde sin kulmen 22:a Maj 2010 när trippeln bäegades och sedan dess har det åter varit Moratti’s tur att försöka sig på att bygga något nytt, något han gjort utan att ha en tydlig idé eller en konkret vision. Något annat kan man inte säga då fotbollstaktiskt sätt så har Benitez, Leonardo, Gasperini och Ranieri absolut ingenting gemensamt. Det är den här bristen på en konkret plan som har lett till det ena felbeslutet efter det andra och resultatet ser vi idag; att Inter i dagsläget är ett högst mediokert fotbollslag. På samma sätt som det är välkänt att den f.d. sportchefen Gabriele Oriali har ett enormt stort Inter-hjärta, kan man lätt utan att överdriva konstatera att president Moratti förmodligen har det största Inter-hjärtat av alla levande varelser i skrivande stund på denna f.d. gröna jord. Och precis som det inte brast i Oriali’s engagemang, passion eller kärlek för Inter så ligger inte president Moratti’s brister i hans kärlek för Inter, nej han brister där han alltid har brustit och det är i förmågan att bygga upp ett vinnande lag från grunden. Jag önskar verkligen INTE att Moratti säljer Inter, det är en ynnest att ha en president som älskar klubben och färgerna samt förstår klubbens historia så mycket som Moratti faktiskt gör, däremot hoppas jag av hela mitt hjärta att han byter ut hela den sportsliga ledningen i sommar med Branca och Ausilio i spetsen och gör som AS Roma faktiskt har gjort dvs bygger om tålmodigt från grunden efter EN tydlig ide och låter projektet ledas av en Franco Baldini och Walter Sabatini, till exempel varför inte utse en sportslig ledning bestående av Roberto Baggio och Marco Materazzi med Pep Guardiola och Luis Figo som tränare? Framtiden lär utvisa vad som kommer hända i Inter, den omedelbara framtiden säger att vi möter Napoli på söndag kväll borta på ett kokande San Paolo. Någon annan Interista än mig som fasar för den matchen?

By Nima Tavallaey Roodsari

Photo – Achraf Hakimi & Alexis Sanchez Help Inter Celebrate World Hugging Day

January 23, 2021 04:30
( )

Inter have taken to Instagram to celebrate world hugging day. The Nerazzurri have shared several images of their men’s team celebrating goals by hugging one…

Video – Inter Celebrate Top Five Long-Distance Goals In Nerazzurri’s History

January 23, 2021 02:30
( )

Inter have taken to Instagram to share a video celebrating the best five long-range goals in the Nerazzurri’s history. Stephane Dalmat versus Fiorentina, Fabio Cannavaro…

Weekly Health Report – Inter’s Overall Squad Status Ahead Of Udinese & AC Milan Clashes

January 23, 2021 01:30
( )

Inter have given fans many reasons to question the capabilities of the current squad having crashed out of all European competitions and consistently dropping points…

Ex-Inter Scout Adelio Moro: “Nerazzurri Signed Lautaro Martinez Partially Thanks To Juventus “

January 23, 2021 00:30
( )

Inter signed Lautaro Martinez thanks in part to the transfer activity of arch rivals Juventus, according to the Nerazzurri’s former scout Adelio Moro. The Nerazzurri…

Inter Pay Tribute To Former Coach Gigi Simoni On What Would Have Been 82nd Birthday

January 22, 2021 23:59
( )

Inter paid tribute to their former coach Gigi Simoni today on what would have been his 82nd birthday. Simoni joined the Nerazzurri in the summer…

Leicester City Boss Brendan Rodgers: “Inter’s Christian Eriksen? Some Players Are Too Expensive For Us”

January 22, 2021 23:50
( )

Leicester City manager Brendan Rodgers has admitted ‘some players are out of our price range’ in January, amid reports the Foxes are interested in a…