Vem har egentligen Inters fräschaste frisyr?

Vem har egentligen Inters fräschaste frisyr?
February 24, 2012 09:00
( )

Det är allmänt känt att fotbollen handlar om att kämpa, om effektivitet på planen. Att underhålla fansen och få med sig resultat. Sällan så mycket om personlig stil då vi fans vill se kvalité och talang som fotbollspelare. Idag tänker jag slå ett stenhårt slag med min högernäve, som omges av en hårsnodd, för just den personliga stilen. Vi ska prata om de fem fräschaste frisyrerna i Inters historia! Vi vet alla att vår lagkapten Javier Zanetti är väldigt mån om sitt hår och det är något som jag tycker vi ska hylla lite oftare. Fåfänga är något som tas allt för lätt på inom fotbollen idag och det tycker jag är tråkigt. Svensk press diskuterade Zlatans hästsvans i tolv veckor innan de släppte ämnet och accepterade det som ett faktum. Jag tänker en mer systematisk uppdelning av frisyrernas historia i Milanos finare delar.

Så, släng på er monokeln och dra fram den subjektiva, granskande och fördömande parten inom er. Låt oss leka att vi är Heidi Klum eller Tyra Banks för en stund och endast döma det yttre. För här struntar vi fullständigt i den människan som finns på insidan, för det är utsidan som räknas!

5. Roberto Baggio

Baggio, Baggio, Baggio. Roberto Baggio har gjort en frisyr som personifierar ett borderline-syndrom. Ju längre man tittar på hans frisyr, ju snabbare ändrar man uppfattning mellan ”totalt gräslig” till ”estetisk och het” och sedan tillbaka igen. Vi kan i alla fall vara tämligen säkra på att hans hockeyfrilla med lurvig hästsvans är något som det kommer dröja innan vi får se igen. När man ser gamla bilder på den hårmanen så råder det inga tvivel om att det är Inters dåvarande nummer 10 Roberto Baggio som springer med vinden i håret likt en Baywatch-vinjett.

4. Marco Materazzi

Marco Materazzis frisyr från 2011 är inte att ta för hackor, jag bad till och med min dåvarande flickvän (som till historien hör, höll på att utbilda sig till frisör) att klippa mitt hår efter Matrix skalle som modell. Jag behöver knappast säga att resultatet var rent fabulöst. Dessvärre så klarar sig inte Marco Materazzi längre än en fjärde plats, som snarare beror på stenhård konkurrens snarare än brister i hans frisyr. Vi vet alla att Matrix byter frisyr ofta och ingenting säger att han inte skulle kunna komma att konkurrera om en högre placering när någon bestämmer sig för att syna Interspelarnas frisyrer in till minsta hårlus.

3. Edgar Davids

Rastaman Davids från Holland. Har i mer eller mindre varenda klubb han satt sin fot i gjort sig ett trademark med sina långa flätor, cornrows, dreads, vad man nu kallar det. Håret har blivit en del av Edgar Davids och om han rakade av det så skulle man tappa lite av just Davids-känslan. Lite som fotbollsvärlden Lil Wayne, skulle man kunna säga. Detta tillsammans med hans glasögon i olika färger. Hur som helst så ligger Edgar Davids stabilt på en tredje plats med sin traditionella och riktigt heta ”whateverthey’recalled”-flätor. Jag hoppas att få se dem på Edgars huvud enda tills de blir gråa och faller av.

2. Taribo West

Inters nigerianske mittback Taribo West slår sig vilt in på andra platsen, på ren kaxighet. Taribo ser knappast ut som någon svensk svärmorsdröm med sina dreads i Inters färger som hänger i, vad som ser ut som, en enda systematisk oreda. Det behövs inte mycket mer motivering. En bild säger mer än tusen ord och Taribo West har gjort en akrobatisk kaos-volley och tagit hem silvermedaljen.

 1. Christian Vieri

Klar vinnare är trots allt, allas vår Christian Vieri. Vieri visar upp en perfekt balans i sin långa Simba-man mellan en vågad frisyr och sann italiensk elegans. Man skulle kunna kalla den vanlig och tråkig, men det är inte hela sanningen. Det är en väldigt naturlig fallenhet mellan det raka välvårdade håret och antydningar till lockar och virvlar i håret som ger det något av en personlig lyftning. Inte som Militos platta hår och inte heller Forlans kalufs som skanderar ordet ”brunstig.” Vieri har fångat den perfekta balansen och därför tilldelar jag honom första platsen för Inters fräschaste frisyr genom alla tider!
Känn er välkomna att komma med egna åsikter och motbevisa mig.
Vem har egentligen snyggast frisyr i Inter genom alla tider, enligt SempreInters läsare?

Några som nästan lyckades kvala in:
Mario Balotelli, Hernan Crespo, Santiago Solari, Kanu Nwanko, Joel Obi.

Ett wildcard som bara måste visas upp för alla Interisti att betrakta:

Svårt att tro att han faktiskt haft riktigt Leonardo Di Caprio-hår en gång i tiden..

 

*Fotnot: Jag kan ingenting om hårvård eller någonting. Jag är en subjektiv och felande människa som dig!

By Editorial Staff