Gigi Simoni:”Kanske ska man byta ut sportchefen istället för tränare?”

February 28, 2012 22:31
( )

Gigi Simoni, Inters tidigare tränare intervjuades idag av Radio Kiss Kiss Napoli.Här är hans tankar om Inters svåra stund:

“Om det är svårt att jobba med Moratti? Helt ärligt så var det för mig väldigt enkelt. Jag har aldrig haft ett enda problem eller något att ångra. Men helt klart så tror man i Milano att allt som räknas är tränaren och jag håller inte med. I den stunden ett lag är dåligt byggt så är det inte tränarens fel. Ranieri kom när Serien hade börjat, således kan man fråga sig hur Claudio kan hållas ansvarig om laget inte har kvaliteten för att spela på den nivå som man spelat på de senaste åren. Jag tycker att laget har ändrats och förnyats lite och på så sätt har försvagats. Ranieri gjorde en bra förstafas och tog sig uppåt, sedan så skyller man allt på honom nu.”

“Oriali? Han var en som hjälpte folk att förstå situationer bättre. Jag är ledsen över att en klubb som Inter alltid måste komma till det moment där man skyller på tränaren. Det är inte alltid tränaren som gör fel. Om de stora mästarna lämnar, som Eto’o, då blir inte spelare som redan är mätta riktigt bra. Man kan tänka över att Obi får spela eller de killar som fortfarande inte är campioni. Man borde tänka över hur någon som är fundamental för anfallet också mår när man pratar om offensiven. Helt klart finns det spelare som inte gör bra ifrån sig just nu, mmen jag hade aldrig skickat iväg Ranieri ifrån bänken. Det är rätt att dela på saker och ting när man vinner men då ska man också dela upp ansvaret när det går sämre. Som sagt kan det inte alltid vara tränarens fel som med Benitez, eller Gasperini som är två kvalitetstränare och som har mycket erfarenhet.”

“Sedan kan också köpesperioden också vara dålig, ska man då skicka ut sportchefen, Inter har vunnit mycket på en bra period, men det kommer en period där det är rätt att byta, man byter för att återvända till att vinna eftersom att mästerskapet innehåller klubbar och lag som håller hög nivå.” 

By Editorial Staff