Lucas Moura’s bror Thiago Ribeiro: “Inter är en fantastisk klubb”

<!--:sv-->Lucas Moura’s bror Thiago Ribeiro: “Inter är en fantastisk klubb”<!--:-->
February 28, 2012 20:52
( )

Att Inter sedan flera månader jagar Sao Paolo’s unge mittfältsstjärna Lucas Moura är ingen hemlighet, inte heller att Chelsea också är väldigt sugna på att knyta åt sig spelaren. Våra kollegor på Fcinternews.it fick en exklusiv pratstund med Lucas Moura’s bror, Thiago Ribeiro, för att se hur familjen ser på en eventuell flytt till Europa i allmänhet och Inter i synnerhet och vi på SempreInter.com ger er hela intervjun:

Hur lever du med faktumet att du är Lucas bror?

“Min bror är precis som alla andra, han lever inget kändisliv. När han kan älskar han att vara med familjen, med oss, jag kan avslöja att han älskar att dra vitsar.”

Det har sedan länge kommit omfattande nyheter om att Lucas studerar engelska. Är detta en nyckel till hans framtida klubbval?

“Han går på 2 eller 3 engelska lektioner i veckan, hans lärare, Divaldo, är verkligen en mycket trevlig person. Lucas går på dom här kurserna frivilligt men transformera inte detta till rena spekulationer.”

Som Lucas bror, hur ser ni i familjen på en möjlig flytt till Europa? Och ännu viktigare, vad önskar du ska ske för honom?’

“Vi påverkar absolut inte hans val. Våra föräldrar låter honom fritt bestämma över sin karriär. Vi har inom familjens ramar diskuterat med honom de olika ryktena som cirkulerar i media om hans framtid.”

Du är en väldigt god vän till Neymar, precis som med Lucas. Tror du att de kan stanna kvar i Brasilien och spela tills efter VM 2014?

“Det finns en möjlighet att Lucas stannar, Sao Paolo har alltid sagt att man vill behålla min bror och min bror längtar verkligen starkt efter att få vinna titlar med Sao Paolo.”

Skulle en flytt till Europa vara störande för familjen?

“Vi håller inte på att planera för att flytta, också för att vi kulturellt är brukar alltid vara nära Lucas för att tillgodose hans önskningar.”

Vilket land tror du skulle vara bättre för Lucas, England eller Italien?

“Det är 2 mycket bra ligor men jag vet inte vilken liga som skulle passa honom bättre.”

Det har talats om att ett möte ägt rum mellan Inter och eran familj…

“Jag vet inte, så vitt jag vet har inte min pappa eller Lucas haft några möten med någon.”

Men ni har varit och besökt Italien för att bättre lära känna samhällsstrukturen, eller emellertid varit i Europa?

“Nej vi har aldrig varit där. Min nästa resa till Europa kommer att vara till London för att se OS (där Lucas ska delta reds. anmärkning).

Avslutningsvis beträffande Inter: vad tycker du, din familj och Lucas? Är det en framtida möjlighet?

“Inter är en fantastisk klubb, med en extraordinär tradition och fullt av mästare. Nyligen har van även vunnit Champions League. Jag tänker bara positiva saker om Inter…” 

By Nima Tavallaey Roodsari
Close

Subscribe

to our newsletter