Di Marzios onsdagskrönika: Ranieri, Wijnaldum, Villas Boas m.m

February 29, 2012 00:40
( )

Varje vecka skriver Gianluca di Marzio som är Skys expert på allt en krönika för tuttomercatoweb. Vi kommer nu varje vecka att börja ge er de delar som handlar om Inter då di Marzio är en expert med mycket god insyn i klubbarna och mercaton:

“Inter måste börja tänka på nuet, mer än framtiden: Ranieri stannar för nu och det är den mest logiska lösningen. Detk an inte alltid vara tränarens fel om laget på planen inte levererar, att välja den interna lösningen skulle säga att man litar på desperationen istället för att göra en generationsväxling på planen. Det handlar också om viktiga investeringen för Moratti så att han kan förnya gruppen. För misstag har säkerligen gjorts hos de som har haft hand om de senaste försäljningsperioderna, det som var tanken var att sälja så mycket som möjligt(även Sneijder) och köpa unga spelare som passar in på det lönetak man vill ha(under två miljoner euro). Byter Inter strategi nu? Om strategin är att göra en total generationsväxling blir det verkligen svårt att locka tränare som Capello och Guardiola till Inter. Folk som vill vinna direkt, för att få de måste man göra tunga värvningar direkt. Det är då alltså enklare att tänka sig tränare med andra mål som Villas Boas som måste glömma de problem han haft i Chelsea, eller Montella som gör fantastiska resultat i Catania. Om inte Moratti väljer någon som känner till miljön som Mihajlovic eller någon som känner till mästerskapet som Mazzarri, med Napolis tillåtelse.

Om mercaton, så håll utkik för holländarna som lockar Inter för mittfältet. Inter följer sedan en längre tid Strootman och Wijnaldum ifrån PSV, man kommer att fortsätta följa dem ikväll på Wembley när de ställs mot England. Man kommer också att kasta ett öga på De Jong vars kontrakt går ut 2013 med Manchester City, det kan bli en intressant möjlighet.”

Källa: Tuttomercatoweb 

By Editorial Staff