Stankovic: “Materazzi är min broder. Inter är det ultimata”

<!--:sv-->Stankovic: “Materazzi är min broder. Inter är det ultimata”<!--:-->
February 29, 2012 19:32
( )

I en längre intervju med Inter Channel så berättar Dejan Stankovic om både sitt fotbollsliv och det utanför fotbollen.

De första åren i Belgrad – “Jag växte upp i en stad nära Belgrad, där jag sprang mina första steg som fotbollsspelare, där jag upplevde min första kärlek för sporten. Det var ödet att trycka mig fram och springa med en boll för första gången, men jag har aldrig känt någon press. Jag kommer ihåg att jag spelade på denna arenan, Crvena Zvezda, med min skola under en turnering. Jag blev mycket god vän med Pantelic, nu i Grekland, som är som en bror för mig. Jag var även hans best man på hans bröllop”.

Begynnelsen hos Röda Stjärnan – “Det är laget i mitt hjärta, de fick mig att växa och även på ett bra sätt. Jag spelade tre år i seniorlaget men innan dess så spelade jag i klubben ända sen jag var en lite knatte. 

Ledare i landslaget – “Minnet av 102 matcher med landslaget glömmer man aldrig. Jag är mycket stolt över denna siffra. Jag har spelat för tre olika landslag, Jugoslavien, Serbien & Montenegro och Serbien, men alltid med samma vilja och stoltheten att ge allt. Jag måste säga att just nu så håller Serbien på att plocka fram flera talanger, så vi får se men jag är extremt övertygad om att de kommer lyckas. Jag har otroligt vackra liksom otroligt tråkiga minnen, som när vi har missat mästerskap, bland andra den senaste som jag led väldigt mycket av. Dock minns jag mina två mål i debuten, som var fantastiskt, och saker som VM glömmer man aldrig. Jag har fått möjligheten att spela med riktigt stora mästare som Mijatovic, Mihajlovic, Jugovic m.fl. Jag har verkligen lärt mig mycket av dem”.

Explosionen hos Lazio – “Lazio gjorde en väldigt viktig offring för en 19-åring som mig. De ville satsa på mig och Mancini vann satsningen. Jag stannade där i fem och ett halv år, nästan sex väldigt underbara år. I Rom så vann jag med en klubb efter en väldigt lång tid utan troféer, så jag glömmer aldrig den perioden. Att flytta till Rom var speciellt, för att de var den första gången jag flyttade hemifrån men jag hade turen att lära känna min framtida fru och vi lära känna varandra genom våra gemensamma erfarenheter av Belgrad.”

Den stora möjligheten, Inter: “Samtalet ifrån Inter var det ifrån ett storslaget lag. Jag hade redan varit i Milano för en ungdomsturnering med rödastjärnan vid 1990. Moratti har redan ifrån början varit en fantastisk president och jag behövde inte ens tänka över det två gånger. Jag hoppas att kunna bära den här tröjan igen med ära som jag gör nu, för mig är Inter det maximala, Inter är fantastiskt.”

Om tröjnumret:“Femman är mitt favoritnummer, jag hade det i Lazio medan jag behövde vänta ett tag i Inter för att få numret. Jag kanske gjorde fel i Lazio som tog nummer tio, det är synd eftersom att det i röda stjärnan passade mig väl medan det inte gjorde det i rom. I Inter däremot så har jag haft nummer fem och fortsatt med det.”

Mihajlovic och Materazzi: Två bröder. “Ja det är två fantastiska vänner. Sinisa döpte mina barn medan Materazzi var den första som välkomnade mig till Inter och som stod mig nära även i de svåra stundarna. Jag saknar Marco, vi saknar Marco, det är en vän och en professionell spelare som gör sig hörd. Hans frånvaro tynger väldigt mycket, mer än en vän är han en broder, en referenspunkt i mitt liv. Jag har känt Sinisa sedan 1996 och vi växte upp tillsammans, medan jag upptäckte Materazzi på riktigt utanför planen där han är fantastisk, tillskillnad ifrån vad många tror om honom på planen.”

Erövringen av trippeln : “Kramen med Moratti i Siena var fantastisk, helt ärligt. Presidenten gav mig lyckan att få spela för Inter och att få vinna massa. Jag måste ge honom ett stort tack. Med trippeln skrev vi fotbollshistoria, speciellt den Italienska fotbollens historia och Inters historia. Den dagen i maj är unik, den 22 maj i Madrid var väldigt känslomässig. Jag kommer ihåg att jag började ifrån bänken men jag hade munnen full av adrenalin, av rädsla, inte för att spela men en sorts positiv rädsla. Det var fantastiskt att ta ett varv runt planen med mina barn medan jag kollade på pokalen och tårarna rann ned för kinderna, jag kunde knappt kolla på den. Det var en dröm som blev verklighet, att vinna Champions League i madrid är det maximala för vem som helst, jag måste säga tack till Moratti och Inter.”

En drake när det kommer till derbyn: “Även i Serbien har jag haft lyckat att göra många mål, även i Rom ochi  Milano. Jag kommer ihåg många fina mål. Derbyna i Belgrad, Rom och Milano är olika, jag var en stor supporter till röda stjärnan och därför var en förlust verkligen tuff, i Rom är derbyt väldigt hett och man går inte utanför huset två veckor innan, eller två veckor efter om det inte gick som det skulle. I Milano är derbyt istället fantastiskt och det berör mig fortfarande, vårt San Siro är fotbollens La Scala.”

Din bok: “Det var den rätta stunden att skriva en bok. Det var en idé som min kompis ifrån Röda Stjärnan kom med, vi valde en biografi och när jag spelade i landslaget så berättade jag saker för honom för att få tiden att gå. Sedan översatte vi det till Italienska, det är några saker som ska vara kvar. Det finns mer än 700 foton som jag själv verkligen ville ha med”

Källa: Fcinternews

Artikeln är översatt av Matteo Pizzelli och Siavoush Fallahi 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter