Caldirola:”Samuel är ett exempel att följa”

<!--:sv-->Caldirola:”Samuel är ett exempel att följa”<!--:-->
March 2, 2012 17:42
( )

Luca Caldirola mittback född 1991 och under kontrakt med Inter till 2016 är en av de mest lovande ungdomar som har kommit ifrån Inters ungdomssektion.  Trots att han bara är 21 år har han redan viktiga erfarenheter och bland de finns en visit till Holland där han med Vitesse gjorde 11 matcher.

Det här året påbörjade han i Milano där han stannade för att Gasperini ville ha honom, han spelade knappt under Gasperini och sedan med Ranieris ankomst till klubben blev det inte bättre då Ranieri tillskillnad ifrån Gasperini inte spelar med tre centrala mittbackar och Ranieri har satsat på de äldre spelarna för att ta sig tillbaka. I januari kom således beslutet att låta honom gå och spela med mer kontinuitet, klubben han valde blev Brescia.

I Brescia har Caldirola gjort 9 matcher hittills, han är en pelare i Ferraras u-21 landslag och bär nummer 6. Han berättar om den här erfarenheten till Fcinternews:

Luca, hur lever du ut den här möjligheten i Brescia?

“Andradivisionen, speciellt i Italien är som en skola för livet och samtidigt en trampolin för den som spelar där, jag tycker att den professionella upplevelsen av att spela i Serie B inte borde saknas i någon spelares CV. Jag trivs väldigt bra i Brescia, på det tekniska, mänskliga och personliga sättet.”

Är ditt mål att återvända för att spela i Inter?

“Inter är en storklubb, vi får se vad som händer i sommar. Jag är delägd av Inter och Cesena, det är de två klubbarna som kommer bestämma min framtid, min uppgift är att göra bra ifrån mig när jag spelar och under veckorna på träningen.”

Vilken är spelaren du inspireras av?

“Alessandro Nesta. Det är inte första gången jag blir frågad den typen av fråga, men även om han är en spelare som spelar i Milan så kollar jag på personen och hans egenskaper, spelaren och hans sätt att vara både på planen och utanför.”

Vilken Interspelare har imponerat dig mest?

“Även här svarar jag med att säga namnet på en försvarare: Walter Samuel. Argentinaren är oslagbar i fysik, rörelse med och utan boll samt hur han är på planen. Ett exempel att följa.”

Källa: Fcinternews.it 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter