Fulvio Pea:”Inters behov var andra än Destro. Man ville vinna direkt”

<!--:sv-->Fulvio Pea:”Inters behov var andra än Destro. Man ville vinna direkt”<!--:-->
March 2, 2012 13:22
( )

Fulvio Pea intervjuades av Tuttomercatoweb. Vi gav er igår ett utdrag ur intervjun där han pratade om Santon, här kommer hela delen:

Ett hopp tillbaka i din karriär. Inter går inte bra..

“Man ser det på resultaten och prestationerna, men Inter har fortfarande en bra ambition eftersom att spelarna är väldigt fästa vid tröjan. De riktiga problematikerna kan bara de som är på insidan veta om, jag som känner om ambitionerna för klubben är ledsen eftersom att det gör ont att se ett lag med så stora svårigheter efter att ha haft så stora framgångar.”

Santon, Destro och Balotelli. Alla har lämnat. Klubben tror inte på ungdomar?

“Santon var ett speciellt fall eftersom att han kom upp till a-laget så snabbt och då kanske inte var redo för att klara av stressen inom den Italienska fotbollen. Han behövde en period för att växa under den taktiska profilen. Destro är en kille med storslagen potential, men Inters behov var andra för att vinna direkt. Inter har sålt intressanta ungdomar, men man har också köpt dem. Sedan är Inter ett lag som måste spela för att vinna, därför är det svårt att hitta 20 åringar som är redo.”

Ranieri riskerar sparken?

“Vilken är tränaren som inte riskerar att få sparken? Det räcker med två oavgjorda resultat för att sättas i diskussion. Mister har mycket erfarenhet för att kunna ta sig ur den här sortens problematik med samma stil och klass som han alltid har gjort.”

Har du inte tänkt på att ta över som tränare i Inter?

“För nu så håller jag mig till mitt egna och jag måste vara uppmärksam. Fulvio Pea måste ta små pass för att bli beundrad inom den Italienska fotbollen med tiden som går. Det behövs tid för att bli en viktig tränare. Jag hoppas kunna vara där inom tjugo år. Jag varken tänker eller hoppas på det, jag är nöjd med att vara i Sassuolo eftersom att jag jobbar med lugn och nästa år hoppas jag vara del av ett viktigt projekt med höga ambitioner. Förhoppningsvis är det fortfarande det här. Med min president har jag en fin rapport och när det är så här kan man säkerligen jobba med lugn.” 

By Editorial Staff