Inters läge inför kommande omgång.

<!--:sv-->Inters läge inför kommande omgång.<!--:-->
March 2, 2012 22:38
( )

Så dags för en liten genomgång hur det ser ut för Inter i tabelläget och hur helgens matcher i Serie A, omgång 26, kan komma att påverka Inters placering.

Efter förra helgens snesteg borta på Sao Paulo i mötet mot Napoli så hamnade Inter på en sjunde plats med 36 poäng. Precis under Roma på 38 poäng som förnedrades ordentligt på bortaplan mot Atalanta med slutresultatet 4-1 (hattrick av argentinaren German Denis). Bakom Inter på 34 poäng ligger Palermo på åttonde plats, som också blev slagna med 4-1 av Siena på bortaplan.

Lördagens matcher är Palermo mot Milan på Sicillien, som alltså skulle kunna trycka ner Inter på en åttonde plats om Palermo skulle slå Milan och Inter skulle misslyckas med att besegra Catania på söndag. Den andra lördagsmatchen är Juventus mot Chievo som med största sannorlikhet är totalt obetydlig för Inter.

På söndagen blir det aningen mer intressant då det spelas Rom-derby på Stade Olympico. Tabell-sexan Roma tar emot Lazio, som för tillfället sitter på den sista Champions League-platsen (delat med Udinese på samma poäng, dock sämre målskillnad) som Inter är ute efter, med 45 poäng. Alltså nio poäng före Inter. Skulle Roma förlora så ges då Inter läget att smyga förbi vid en hemmavinst mot Catania. Skulle Roma vinna så kan inte Inter gå om även om vi skulle slå Catania, men vi skulle då minska avståndet till Champions League-platsen till sex poäng på lika många spelade matcher. Rom-derbyt spelas klockan 15.00 imorgon och visas på Tv4-Sport.
Också före Inter i ligan är Napoli på femte plats med 40 poäng, de gästar imorgon Parma klockan 12.30. Oavsett resultat kan inte Inter gå om. Udinese spelar hemma mot Atalanta och även Udinese är vassa konkurrenter till den sista Champions League-platsen. Vi kan bara hoppas på att German Denis fortsätter att hagla in mål, även mot sin gamla klubb Udinese.

Bara för att notera, skulle Catania slå Inter på Giuseppe Meazza (vilket aldrig tidigare har hänt i historien) så skulle även Catania gå upp på samma poäng som Inter – 36 poäng. Detsamma om Chievo skulle skrälla och slå Juventus på bortaplan. 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter