Forlan: “Viktigt att få med oss en poäng”

Forlan: “Viktigt att få med oss en poäng”-->
March 5, 2012 00:45
( )

Foto: Thomas Salme

Intervjuad av Sky Sport så kommenterar Diego Forlan kvällens 2-2 match emot Catania.

“Vi gjorde två viktiga mål  efter en första halvlek som vi började bra men vi hade oturen att släppa in ett mål på deras första chans. Detta resultat kommer ge mycket för laget. Det är svårt att förklara vad som händer, för att vi mår inte bra just i denna period men trots detta så går vi ut varje match för att vinna den. Jag längst ut till vänster? Ja, efter ett tag utan att ha spelat så mår jag mycket bättre fysiskt men det är inte en roll som jag är van vid men jag spelar den för att jag måste hjälpa laget. Det är en svår period för laget, jag har talat med Ranieri och han ger mig självförtroendet för att kunna spela denna rollen men även han vet vilken position jag helst spelar i. Just nu så måste vi hjälpa laget, och ifall det betyder att jag måste spela i den rollen så gör jag det för gruppen bästa och ger alltid mitt allt.

Det är svårt att släppa in ett mål och komma igång igen, men i omklädningsrummet så pratade vi för att reagera, för att göra något för att vinna matchen. Pazzini? Jag vet mycket väl att han har en svår period, jag förstår honom, han gjorde en bra mottagning idag men bollen kom riktigt hårt och lyckades inte kontrollera den så bra på grund av detta. Vi har mycket förtroende för honom, och han vet att han måste fortsätta att jobba för att fortsätta att göra många mål”.

Till Premium Calcio säger Il Cacha så här.

“Det har varit en svår säsong och idag var vi tvungna att jobba ikapp Catania så när man ser till första halvlek så var det en mycket viktig poäng vi fick med oss.”

Kan detta vara en reaktion som får er att hitta tillbaka?

“Vi hoppas det. Självklart så spelade vi bra i första halvlek med vi hade otur. Vi hoppas att detta oavgjorda resultat ger oss viljan att jobba hårdare”.

Om Cambiassos tårar.

“Han var lite besvärad, men det är såna tillfällen som vi måste vara tillgängliga och vi måste ha spelare med erfarenhet. Han mådde inte så bra fysiskt sett, inte som de andra men han slet ändå”.

Vad sa spelarna till varandra i halvtid?

“Att vi var tvungna att vinna, att vi hade förlorat många matcher och att vi inte kunde förlora och bara släppa den här matchen”.

“Vi gav allt för att ändra på resultatet med stolthet och mod. Min roll? Jag har anpassat mig mer till postionen och i veckan så lärde vi oss att detta skulle bli en svår match. Om jag måste spela ytter så är det lugnt. Jag letar efter min fysiska form så jag tycker det är ok. Jag vet att jag egentligen har en annan roll men när jag går ut på planen så tänker jag endast på att göra mitt bästa för tröjan jag bär. Vad jag tänkte på vid målet? Jag tänkte att jag alltid gör mål när vi förlorar, som i Palermo när det inte kostar dig något. Vilket tur att Milito sen tänkte på att göra 2-2″.

Tillslut talar även Forlan med Interchannel och säger att han har stora förhoppningar för framtiden.

“Jag hade också en bra chans i första halvlek men Carrizo räddade. Kanske fick jag för bra träff…”.

Du håller på att återhämta dig fysiskt och ett mål hjälper dig.

“Ja, jag känner mig bra och, först och främst, så spelar jag med kontinuitet. Även i landslaget så fick jag 90 minuter och de hjälpte mig.

Och hur ska ni återhämta er nu?

“Ikväll kan vi gå hem i lugn och ro för att vi gav vårt allt. Synd att Pazzinis skott inte gick in bara. Jag tänker att imorgon, efter andra halvlek, så skulle laget kunna behöva den där förändringen, även när det gäller tur. Kontroverserna om mig? Jag bryr mig inte, jag håller mig lugn och gör det jag ska göra. Det är bara elaka människor säger sånt och de slutar aldrig att prata. Jag har inga intentioner att hamna längst fram på tidningen eller på tv (hänvisandes till en modevisning som han närvarade vid för någon månad sen)”.

 

 

Källa: fcinternews.it

  

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter