I samband med det som vi tidigare rapporterade idag om att tidningen Le Parisien hade kommit med ett scoop om att Blanc var Morattis förstaval till Inters bänk så har fransmannens agent uttalat sig:

“För stunden så är alla de stora lagen upptagna med att avsluta säsongen och att försöka nå sina mål. Laurent Blanc var en spelare i Inter men presidenten Moratti vet mycket väl om att han är upptagen med Frankrike just nu. Idag så behöver inten klubb förutom Chelsea en ny tränare. Det samma gäller Barcelona som har Guardiola, men vars kontrakt går ut. Klubbarna måste vänta. I vilket fall så har vi inte haft kontakt med Inter eller emd andra klubbar. Laurent har inte gett mig någon indikation på att jag borde söka andra lag.”

“Allt är möjligt” säger agenten när han frågas om Blanc skulle kunna fästa sig vid en klubb som han tar över efter de Europeiska mästerskapet. Han fortsätter:”Just nu är hans mål enbart EM för att försöka göra så bra ifrån sig som möjligt. Han har ett väldigt bra lag till sitt förfogande och atmosfären i gruppen är väldigt bra. När Laurent skrev på med landslaget så var han efterfrågad av de största klubbarna. Han valde Frankrike för den lojalitet som knyter honom till landslaget. Sedan repeterar jag att allt är möjligt. Laurent och presidenten Noel Le Graet vill inte lösa frågan nu.”.