Palombo: “Inter ett bra test, Zanetti är speciell”

<!--:sv-->Palombo: “Inter ett bra test, Zanetti är speciell”<!--:-->
March 7, 2012 18:19
( )

Sampdoria’s f.d. lagkapten, Angelo Palombo, som anslöt som bekant till Inter under januari’s transfer fönster, intervjuades idag i programmet 360° på Inter Channel där han fick svara på hur han kände när han fick 10 snabba frågor:

Ferentino (hans hemstad reds. anm.): “Jag minns särskilt hur jag och mina vänner tillbringade timme efter timme med att spela fotboll. Jag har ärvt min passion för fotbollen från min far, som var en stor fotbollsälskare. Mentaliteten är annorlunda där, något jag märkt när jag rest runt i Italien då jag märkte att folk lever på väldigt skilda sett. Min stad har inte längre en småstadsmentalitet, men folk är väldigt genuina.”

Stadio Penzo (Venezia reds. anm.): “Stadion där jag gjorde min Serie A debut med Fiorentina minns jag väldigt väl, eftersom vi kom dit via båt. Jag tillbringade en väldigt fin period hos Viola.”

Malpensa (Flygplats i Milano reds. anm.): “Det var där jag skrev på för Sampdoria. Fiorentina gick i konkurs och jag gick runt hemma i 10 dagar. Den dåtida sportchefen i Sampdoria hade stet mig i Fiorentina och övertygade mig att komma till Sampdoria. Han och Marotta kom för att hämta mig och där skrev jag på för Samp. Det var också första gången jag suttit på ett flygplan i mitt liv.”

Staden Genua: “Jag bodde precis vid havet, jag tyckte om att bo nästan i havet. Som alla normala människor åkte jag in till centrum för att gå runt på stan, shoppa…Jag tillbringade 10 år där och kände mig hemma där, jag har fantastiska minnen både på och vid sidan av plan. Min bror bor också där, så jag kan inte koppla bort mig från denna stad helt.”

Ankomsten till Inter: “Jag väntade mig inte detta, det var de sista timmarna på transferfönstret och då kom helt plötsligt detta samtal. Jag kom till Milano, till ett fantastiskt lag och det är ett viktigt test, även för mig själv.”

Gruppen och Zanetti: “Kaptenen är en otroligt ödmjuk person som alltid är tillgänglig för alla, och detta gör att man respekterar honom högt delvis som spelare men framför allt som människa.”

OS i Aten: “Landslaget tror jag är det högsta man kan uppleva. Det var en ära och jag hoppas även få bära denna tröja i framtiden. Gruppen är alltid nära sammansvetsade och lugna, spelarna som kommer från olika platser kommer enkelt in i gruppen.”

Donadoni och debuten i A-landslaget: “Debuten ägde rum antingen 4 eller 5 år sedan, minns inte det just nu. Det var väldigt bra gjort av Donadoni att han uppmärksammade att vi hade gjort det riktigt bra i Sampdoria det året och att han gav mig det erkännandet. Min relation med honom var mycket bra, men jag har alltid haft tur med alla tränare som jag haft, vissa var på ett sätt andra på ett annat men jag vill tacka allihopa.”

Fritid: “Jag som pilot? Aldrig, som mest kör jag bil eller båt. Min passion är fiske och teknoligi i alla dess former, även Play Station.”

Framtiden: “Jag har inte tänkt på det ännu, men jag skulle vilja stanna kvar i fotbollen, jag vet inte i vilken roll men det är en värld som jag befunnit mig i sedan jag var barn och som är mitt livs stora passion. Tränare? Just nu säger jag nej, eftersom att styra en grupp är väldigt svårt och försvårar många andra möjligheter. Privat? Jag kommer återvända antingen till Genua eller Ferentino.”

Källa: Fcinternews.it, Inter Channel 

By Nima Tavallaey Roodsari
Close

Subscribe

to our newsletter