Castaignos: “Jag är mycket imponerad av John Guidetti”

<!--:sv-->Castaignos: “Jag är mycket imponerad av John Guidetti”<!--:-->
March 8, 2012 21:20
( )

Snart har Luc Castaignos avslutat sin första säsong i Inter och det har totalt blivit 240 minuter och 1 mål. Våra kollegor på Fcinternews.it intervjuade den unge holländaren om hur han ser på sitt debut-år i dels Inter men även italiensk fotboll: “Jag har lärt mig väldigt mycket under dessa månader som gått. Jag är 19 år gammal och spelar i ett av världens största klubbar. Naturligtvis så är resultaten hittills i år ganska dåliga men Inter har under de senaste åren uträttat många positiva saker. När Van Persie gick till Arsenal, sa alla att han var alldeles för ung för att lämna Holland och nu är han en riktigt stor spelare. Jag är här för att få erfarenhet, eftersom jag har lärt mig otroligt mycket av spelare som Milito, Sneijder, Cambiasso och Zanetti. Till exempel så har Wesley förklarat skillnaden mellan holländsk och italiensk fotboll för mig medan Milito hjälper mig att lära mig hur en anfallare ska röra sig. I Italien är fotbollen mycket mer fysisk, mer fokuserad på taktik, man spelar ofta med många spelare bakom bollen medan i Eredivisie så är det verkligen inte så. Det handlar inte om pengar utan om mentalitet och det yttre trycket. Om du inte kan hantera pressen, så kan du inte spela i såna här stora lag, en spelare måste veta hur man försvarar något som Jon Dahl Tomasson hade förvarnat mig om. Kolla på Di Natale och Totti, bägge två gjorde riktigt bra matcher mot oss och de är inte några ungtuppar längre.

Den unge holländaren frågas sen om sin hittills största höjdpunkt i Inter-tröjan, nämligen segermålet mot Siena: “Ja det var mitt första mål i Serie A och även det vinnande målet, ett mycket viktigt mål och en stund jag aldrig kommer att glömma. Stadsrivaliteten? I Milano är der väldigt annorlunda då bägge lagen kämpar om att vinna både ligan och Champions League, fansen verkligen hatar varandra men jag känner att rivaliteten är större med Juventus, och säkerligen är Calciopoli en stor anledning till detta.

Slutligen intervjuades Castaignos om den stundande generationsväxlingen som Inter står inför samt tillfrågades vilka unga spelare som han känner till som han tror skulle kunna utvecklas till världsstjärnor i Inter: “Som fotbollsspelare tror jag att både Wijnaldum och Fer är redo för att komma till ett stor klubb samt att få spela i landslaget. Men jag är väldigt imponerad av John Guidetti. Jag tror däremot att viktigare än hur mycket pengar man satsar är själva projektet, det räcker att titta på Manchester City: trots alla pengar de har satsat så spelar dom i Europa League. En ägare eller president som spenderar mycket pengar vill ju säkerligen ha ett starkt lag, men ett lag består även av en filosofi, mentalitet och strategi, något man inte kan köpa med pengar.”

  

By Nima Tavallaey Roodsari
Close

Subscribe

to our newsletter