Hela Ranieri’s presskonferens inför Chievo v Inter: “Jag gillar att byta spelsystem ofta”

<!--:sv-->Hela Ranieri’s presskonferens inför Chievo v Inter: “Jag gillar att byta spelsystem ofta”<!--:-->
March 8, 2012 14:29
( )

För en liten stund sen påbörjade Claudio Ranieri presskonferensen inför kvällsmötet imorgon kväll mellan Chievo och Inter på Stadio Marcantonio Bentegodi i Verona. Ranieri har valt 20 spelare som ska se till att laget tar den första 3-poängaren på över en månad.

Vad är Chievo för typ av lag? Är dom den bästa medicinen inför Champions League?

“De är bra, de kan spela fotboll något de visade i Turin mot Juve även ifall planen inte var den bästa. Under veckan har det pratats mycket om vilka tränare som kommer och vilka som inte kommer, vi väntar på matchen i Verona så får vi se. Alvarez? Det är läkarens beslut,han kommer att vara tillbaka till matchen mot Marseille.

Känner ni av pressen inför matchen mot Marseille?

“Nej jag hoppas inte det, i söndags tog vi in 2 mål, vi måste tolka det som en positiv signal och fortsätta på den vägen. För killarna är det inte lätt, det är en absurd situation för mästare som de här spelarna att befinna sig i den här situationen men det är en underbar grupp som är bestämd och det faktum att vi spelade oavgjort, hade vi förlorat skulle det ha varit hemskt. Däremot gjorde det oavgjorda resultatet att vi kunnat träna med en helt annan känsla, en känsla som vi behöver. Planen på San Siro är underbar, den på Bentegodi är sådär.

Pazzini har inte gjort mål på väldigt länge…

“Jag är övertygad om att både han och Sneijder kommer göra sina mål eftersom de har alltid gjort mål, det kanske inte är en av deras bästa säsonger men mål kommer dom göra.”

Hur mår Ni själv?

“Jag mår bra, genom åren som ni har lärt känna mig vet ni att jag visar hur jag mår inombords, jag kan inte låtsas, om jag är deprimerad, bestämd, koncentrerad så har ni sett det. Nu är jag laddad och bestämd. Det som krävs är en ytterligare en liten touch av beslutsamhet.”

Kommer vi få se laget ställa upp i en 4-2-3-1?

“Det var vad jag ville förslå men just nu i denna stund kan vi inte spela så, vi skulle kunna spela så igen, killarna behärskar att spela många olika system, även på grund av att de byter lag väldigt ofta.”

Kan underlaget på Bentegodi förstöra spelet?

“Planen är hemsk, vi måste analysera vår spelplan eftersom vi måste veta hur vi ska anpassa oss till varje underlag, det är en del av spelet att veta hur man ska anpassa sig till underlaget man spelar på.”

Hur upplever du det som sägs om tränarna?

“Vi är i Italien, jag vet hur det fungerar…”

Hur lång tid har Sneijder på sig att bevisa att han fortfarande ska vara en del av Inter?

“Så länge jag är kvar här kommer han få den tiden eftersom det är en mästare som jag verkligen tror på, sen är det upp till mig att veta hur jag ska dosera. När jag pratade om de här 70 dagarna skulle jag vilja säga att det här har varit ett krokigt år, men vi vill vara med ända till slutet. Allt vi har gjort har gjort att vi hamnat i underläge men vi måste ge mer.”

De Laurentiis har föreslagit att vi ska ta bort Serie B och istället göra ett Serie A där ingen kan åka ur, han varnar för att det spelas för många matcher?

“Ja, det spelas många matcher, när vi har en vecka ledigt då är det landslaget som kallar, den som deltar i många Cuper hinner inte vila mycket mellan resor och matcher, vi behöver en lösning. Utomlands lever dom under mycket mindre tryck, även i Spanien, och därför lever dom mycket bättre trots alla dessa åtaganden.”

Vilket intryck på dig gjorde bilderna på en gråtande Cambiasso?

“Jag känner killen och jag är inte förvånad, jag har inte sett bilderna men han är knuten till tröjan han har gett väldigt mycket till Inter och har fått tilbaka också. Det är en känslig kille och jag är inte förvånad. Jag ville prata med honom direkt men han sökte upp mig, jag tänker inte gå in på vad han sa till mig.”

Kommer Cambiasso att spela redan imorgon eller är det bättre att låta honom vila upp sig?

 “Jag gör den bedömningen senare.”

Ni sa att dina spelare är vana vid att byta spelsystem, men ändrar du spelsystem på grund av att du måste eller för att du vill?

“När du vinner få matcher så säger dom att man inte byter spelsystem tillräckligt ofta, när man sedan byter säger dom att man byter för ofta, det är normalt. Själv gillar jag att börja med ett system och sedan byta på vägen, jag har alltid gjort det, även i Cagliari när jag tog dom från Serie C till Serie A, vi tog 9 poäng under första halvan av serien och de antog att vi var helt borta, sedan hade vi klarat nytt kontrakt en omgång innan serien avslutades. 

Men är det en valmöjlighet eller en nödvändighet att byta spelsystem så här ofta?

“Det är en valmöjlighet som jag tycker om att kunna använda mig av.”

Trapattoni har sagt att vara tränare för Inter är som att vara i en centrifug, håller ni med?

“Nej, han måste åka till Roma så kommer han veta hur det är att bli förvrängd…” 

By Nima Tavallaey Roodsari