Oriali:”Jag önskar att jag kan komma tillbaka till Inter, jag är en supporter och jag lider”

<!--:sv-->Oriali:”Jag önskar att jag kan komma tillbaka till Inter, jag är en supporter och jag lider”<!--:-->
March 8, 2012 17:34
( )

Gabriele Oriali, som du för övrigt läser mer om här pratade återigen om sin tid i Inter och först om främst om sin feeling tillsammans med Mourinho. Vi ger er såklart hela intervjun:

“Mourinho? När han kom som ersättare till Mancini så försökte man i Inter gömma honom ifrån mig, sedan gjorde de allt för att få mig att inte träffa honom, de förbjöd mig att åka till La Pinetina och sa att det var för den nya filosofin som tränaren hade tagit med sig. Sedan så träffade vi varandra en dag och kunde prata, inte ens en månad senare så sa José till mig:”Ifrån imorgon vill jag ha dig med mig hela dagarna på Pinetinan och på söndagarna kommer du med mig till bänken.”

Han fortsätter om sin relation med Mourinho: “Jose berättade att han under tiden som Moratti skulle ta farväl till Mancini såg förstasidan i Gazzettan med en bild på mig och Mancini när vi tränade tillsammans i Montecarlo. Mancini hade en svår stund och jag valde att fortsätta stå honom nära för att visa min vänskap och för att visa att jag var där. Mourinho övertygade mig om att han när han såg den här bilden sade:’Det här är en man’. På väg till Milano är en ny tränare men han är inte rädd för att bli fotograferad med sin vän!’ Han uppskattade mig. Så, efter att ha lärt känna mig och ha pratat med mig så ville han alltid ha mig vid sin sida.”

“Med Mou blev jag direkt vän och det var inte svårt att jobba med honom. Sen efter första året och första scudetton så sa han att om Inter ville tävla på de högsta nivåerna behövde man 3-4 stora investeringar, han frågade oss om vi kunde försöka köpa två av hans gamla spelare, Deco och Carvalho ifrån Chelsea. Jag ringde Ancelotti direkt och han sa att det inte var några problem att påbörja förhandlingar och att vi skulle prata om det med presidenten, presidenten ville dock ha väldigt höga siffror upp till 13-14 miljoner euro per spelare. Jag sade det till Mourinho som svarade:”Antingen så kommer Carvalho och Deco gratis, eller så gör det inget. Om de vill ha en enda euro, så kan de stanna hos sig.” På så sätt så gav vi upp och gick efter Lucio och Sneijder.”

Om Mourinhos farväl:

“Han sa att han skulle lämna med ett sms:’Jag kommer inte vara kvar nästa år’. Jag försökte länge att få honom att stanna kvar och att ändra uppfattning, men jag lyckades inte ens med det när jag sa att det skulle vara slutet för mig i Inter om han lämnade. Mourinho sa: Det är omöjligt eftersom att vi vinner allt och du som har gjort Inters historia kan inte bli sparkad. Jag sa till José att han bara förutsett hälften rätt: Vi vann allt men jag fick lämna.”

Kan du berätta vad som gått snett de senaste två säsongerna?

“Säkerligen har det varit för mycket med så många tränarval, fyra stycken för att vara mer precis, det är för mycket, men framförallt så var säsongen efter trippeln dåligt omhändertagen. Sedan har alla tränarbyten gjort alla förvirrade, till att börja med spelarna som itne längre har förstått något och för varje gång det har hänt så har de blivit ännu mer mentalt förvirrade. Men i det stora hela är det också felaktiga val på mercaton: de senaste två transferfönstrena har varit under all kritik.

Branca har jobbat bra tidigare men han var inte ensam, jag fanns där och tränaren hade alltid en stark röst, de transferfönster som vi gick igenom var frukten av bra lagarbete. De senaste två fönstren har dock tagits fram utan någon som helst logik, mycket pengar har slösats och resultaten syns på planen, två år efter trippeln så är fortfarande 9/11 spelare ifrån det Inter. Och nu? Jag håller mig till att säga: precis som det är rätt att få beröm när saker gick bra är det rätt att acceptera kritik när det går dåligt. Ett botemedel? Det finns och det är enkelt, gör precis tvärtemot vad man har gjort tills idag. Verkligen finns för alla att se. Då jag känner till den så tror jag att det kommer vara presidenten som klarar upp det.”

Om en eventuell återkomst för Oriali i klubben: “Återvända till Inter? Jag önskar mig det eftersom jag är och kommer vara en supporter och just nu lider jag. Nu är det dock väldigt svårt att det blir så eftersom att det finns personer och omständigheter som inte kommer att tillåta det trots det stöd jag fortsätter att få, till att börja med ifrån supportrarna. Jag repeterar det: Jag önskar mig det, men det är svårt.”

Källa: Fcinternews

Eventuella stav och grammatikfel ber jag om ursäkt för då artikeln har översatts snabbt ifrån Fcinternews för att ge er de mest aktuella nyheterna så snabbt som möjligt. Rättar till efterhand! 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter