Gianfelice Facchetti:”Nu mer än någonsin måste vi ställa oss nära de som älskar tröjan”

March 9, 2012 16:00
( )

På dagen då Inter blir 104 år så pratar Gianfelice Faccheti, legenden Giacintos son och vädjar till Intersupportrarna att stå laget nära:

“Dagens svåra moment är en del av de normala cyklerna som fotbollslag har. Det finns perioder där du vinner allt och det finns perioder där du har svårigheter. Ibland behöver man upprepa det för att folk ska se inom sig och komma ihåg hur mycket gott som har gjorts, eftersom att vi ofta tenderar till att glömma de känslor som vi har fått uppleva de senaste åren. Nu så måste vi mer än någonsin ställa oss nära den som älskar den här tröjan och den som representerar den. Den som vill Inters bästa måste stå nära den som alltid går ut på planen vad som än händer.”

Gianfelice Facchetti fortsätter även prata om den aktuella situationen där Cambiasso och Zanetti skulle kunna börja på bänken mot Chievo:

“Cyklerna stänger sig inte mekaniskt, men med tiden. Enligt mig är det normalt att Cambiasso och Zanetti skulle kunna samla energi en match. Jag tror inte det är ett sätt att försöka ta bort laddning ifrån de, troligen så tänker man redan nu på matchen mot Marseille. De som visslade ut Cambiasso mot Catania gjorde något oacceptabelt. Jag vet inte vart man hittade modet att göra det. Jag tror att Ranieri bara vill få de att återhämta energi inför matchen i Champions.”

Om Orialis eventuella återvändo:

“Just nu är det viktigaste att tänka på nuet, utan att såklart tappa planeringen för framtiden. Man kan också spela för ett mindre mål, men härifrån till slutet måste laget ge allt i varenda match. Jag tror att vi behöver värdera vad som behövas för en ny planering. Just nu är det inte rätt stund att attackera Inter, den som vill Inter väl behöver itne gå loss nu och även respektera de fel som gjorts.” 

By Editorial Staff