Inter 104 år: SempreInter.com blickar mot morgondagens Inter – Exklusiv INTERvju med Sebastian Carlsén: ”Benitez är Mourinhos raka motsats!”

<!--:sv-->Inter 104 år: SempreInter.com blickar mot morgondagens Inter – Exklusiv INTERvju med Sebastian Carlsén: ”Benitez är Mourinhos raka motsats!”<!--:-->
March 9, 2012 23:59
( )

Idag den 9:e mars 2012 firar FC Internazionale Milano 104 år och detta tänker vi på SempreInter.com fira med Er genom att lägga ut minnes artiklar om svunna tider, gamla hjältar & anti-hjältar, om segrar och förluster, tårar och skratt ja alla sinnestämningar som denna magiska fotbollsklubb har utsatt oss för under vår tid som Interisti. Många är vi som drömmer om att bli fotbollsproffs som tonåringar men ytterst få av oss når dit, en ännu mindre andel av oss har lagkamrater som heter Balotelli, Ibrahimovic, Zanetti eller Cambiasso redan vid 17 års ålder. Vi avslutar vårt firande av Inter’s 104:e födelsedag genom att blicka framåt mot hur ett framtida Inter kan se ut genom att publicera om vår intervju med en av klubbens primaveraspelare som precis vunnit sin första titel som senior med Helsingborgs IF.

Det har nästan gått 4 år sedan nyheten att FC Internazionale Milano, under Roberto Mancini’s vägledning, värvat en okänd 17-åring hemmahörande i Helsingborgs IF’s U-trupp, slog ner som en blixt från klar himmel. Idag, 3 och ett halvt år och flera titlar senare, däribland segern nu senast i Maj i världens mest prestigefyllda ungdomsturnering, Viareggio Cup, lämnade Sebastian Carlsén Inter i Juli för att återvända på lån till sin moderklubb där han under den gångna helgen var med om att säkra sitt första samt Skåneklubbens 7:e SM-guld.

Grattis till SM-guldet Sebastian, du måste vara helt överlycklig?’

Tack så mycket, jag är otroligt glad. Det är en dröm som går i uppfyllelse eftersom jag började i HIF som 10-åring. Jag är uppvuxen här i Helsingborg, har bott här hela mitt liv och det är den plats som ligger mig närmast om hjärtat, så att få vara med om det här är helt fantastiskt.”

Saker och ting kan bli ännu bättre då ni spelar kvartsfinal i Svenska Cupen nu på torsdag den 29/9, hur ser du på era chanser att ta en historisk liga och cup dubbel?

Jag tror vi har en väldigt stor chans att göra just det, att ta dubbeln, eftersom sett över hela säsongen så har vi varit Sveriges i särklass bästa lag. Dessutom får vi spela matchen här hemma på Olympia så det kommer göra att vi är än mer taggade att gå vidare.”

Vad var det för faktorer som ledde till att du beslutade för att lämna Inter och återvända till HIF? Gav Inter dig några signaler på att dom inte ansåg att du finns med i deras framtidsplaner?

Nej, det fanns absolut inga sådana signaler överhuvudtaget, utan det var snarare så att jag i nästan 4 år spelat regelbundet i primavera-laget men att jag med allra största sannolikhet skulle få spendera större delen av säsongen på bänken. Därför kan man säga att det var ett ömsesidigt beslut att det bästa för mig var att gå på lån till en klubb där jag har större chans att få spela regelbundet i a-laget.”

Betyder det att du känner att du har Inters förtroende? Att klubben vill satsa på dig?

Jag har alltid känt att jag har klubbens förtroende och har därför trivts riktigt bra i primavera-laget och så känner jag fortfarande än idag.”

Din utlåning till HIF går ut nu den 31:a December, men ditt kontrakt med Inter går ut i slutet på Juni 2013. Betyder det att du återvänder tillbaka till Milano i januari?

Helt ärligt så har jag inte hunnit prata om det överhuvudtaget, vare sig med någon i Inter eller någon i HIF. Självklart så är mitt mål fortfarande att ta en ordinarie plats i Inter men jag vet inte om jag riktigt är mogen för att på allvar kunna konkurrera om en plats i startelvan. Oavsett vilket så känner jag att jag är i en vinn-vinn situation: om Inter vill ha mig tillbaka så återvänder jag med glädje och ger allt för att hjälpa laget samt ta en ordinarie plats, men om HIF vill att jag ska stanna så får jag en möjlighet att eventuellt spela i Champions League med klubben i mitt hjärta…

Du skrev på för Inter under Roberto Mancini’s tid i klubben men det var inte förrän José Mourinho som du började att träna regelbundet med a-laget samt även var uttagen i truppen i ligaspelet. När sedan Benitez tog över verkade det iaf för oss utomstående att han inte hade samma förtroende för dig som Mourinho hade…

Ja det stämmer, fast även om jag fick vara med på rätt många träningar med a-laget även under Benitez så kände jag mig lite utanför.”

Nästan varenda spelare som haft Jose Mourinho som tränare verkar dyrka honom, från Drogba till dig själv. Vad är det han gör som får spelarna att dyrka honom?

Jag har fått den frågan ganska många gånger och det är lika svårt varje gång att svara på den frågan eller att sätta fingret på exakt vad det är han gör, men det är väldigt många småsaker som gör att man känner att han verkligen bryr sig om en. Till exempel, när jag precis hade kommit ner till Milano så tog han mig åt sidan och frågade mig vilket språk jag föredrog att han pratade med mig på, italienska eller engelska….Det är mest sånna saker plus att han hela tiden ger en små tips och råd om hur man ska förbättra sitt spel på plan.”

Hur stor var skillnaden mellan Benitez och Mourinho?

Benitez är Mourinhos raka motsats på alla plan. Mourinho pratar med dig och det gör att du känner att han ser dig och så kändes det aldrig under Benitez tid i klubben.”

Sedan du lämnade Inter så har laget gått igenom en ganska tuff period där Gasperini fick sparken nu senast i veckan. Har du haft någon kontakt med någon i laget för att kunna bilda dig en egen uppfattning om var det var som gick fel?

Nej, dom som jag har kontakt med är mina gamla lagkamrater i primavera-laget och i princip alla dom är utlånade till andra klubbar, så jag vet i princip ingenting om vad som gick snett med Gasperini. Jag är bara väldigt glad att laget vinner igen och i slutändan är det just det som räknas.”

På tal om gamla lagkamrater så hette en av dina gamla lagkamrater i primaveran Mario Balotelli som alltid är i fokus men kanske inte alltid för hans briljans på en fotbollsplan. Hur vill du beskriva honom?

Jag skulle nog säga att skenet bedrar ganska mycket, han är en väldigt trevlig kille. Den bilden som ges ut i media och som de flesta som sitter och tittar på TV har av honom och hans personlighet är verkligen inte den bilden som jag har av honom. Han är absolut inte divig utan han är en riktigt sjysst kille.”

Slutligen, stort grattis än en gång till SM guldet men vi kan väl enas här och nu att blåvitt tar SM guldet nästa år?

Hahaha nej det är mycket tveksamt att det blir så.”

SempreInter.com skulle vilja rikta ett stort tack till Sebastian för att han tog sig tid och svarade på våra frågor och vi hoppas att få se honom snart i en blåsvart tröja. 

By Nima Tavallaey Roodsari