Inter 104 år: SempreInter.com hyllar Derby della Madonnina Exklusiv INTERvju med MFF’s Agon Mehmeti: ”Vi är 3 Interisti i MFF!”

<!--:sv-->Inter 104 år: SempreInter.com hyllar Derby della Madonnina Exklusiv INTERvju med MFF’s Agon Mehmeti: ”Vi är 3 Interisti i MFF!”<!--:-->
March 9, 2012 19:00
( )

Idag den 9:e mars 2012 firar FC Internazionale Milano 104 år och detta tänker vi på SempreInter.com fira med Er genom att lägga ut minnes artiklar om svunna tider, gamla hjältar & anti-hjältar, om segrar och förluster, tårar och skratt ja alla sinnestämningar som denna magiska fotbollsklubb har utsatt oss för under vår tid som Interisti. Trots att vi idag spelar en bortamatch mot Chievo så är uppladdningen inför ett derby bland det mest plågsammaste, underbaraste och nervkittlande som finns. Men hur resonerar man som supporter inför ett derby när man själv spelar fotboll på elitnivå?

Inför det viktigaste derby della Madunina på väldigt länge fortsätter vi på SempreInter.com att publicera en intervjuer med Interisti och Milanisti. Efter Guillermo Molins och Jesper Blomqvist så är det dags för ingen mindre än Agon Mehmeti, en av Sveriges absolut största anfallstalanger samt den bästa målskytten hos 2010 års svenska mästare.

Hur kom det sig att du började hålla på Inter?

Agon: ”Jag minns inte exakt hur gammal jag var, men det var i samma veva som när Ronaldo gick till Inter, han var ju världens bästa anfallare och kunde göra helt sjuka saker med bollen så det var därför. Innan dess höll jag inte på något speciellt lag, utan det var när han skrev på för Inter som jag fastnade för laget, men sedan när han lämnade Inter sket jag i honom och fortsatte hålla på Inter.”

Många medgångssupportrar började säkerligen hålla på Real Madrid när han drog dit men vad gjorde att du blev trogen Inter?

Agon: ”Jag tycker det är fel att bara hålla på en spelare så utan man håller på ett lag och det är ditt lag. För mig är det idioti att byta favoritklubb därför gjorde det ingen skillnad för mig att han inte var kvar i Inter, jag fortsatte hålla på Inter.”

Jag har hört att ni är några stycken i MFF som håller på Inter. Hur många är det?

Agon: ”Ja vi är 3 stycken Interisti i laget.”

Enligt mina källor är det utöver dig själv och Guillermo Molins även Jasmin Sudic  som håller på Inter, stämmer det?

Agon: ”Ja det stämmer bra.”

Brukar ni 3 kolla på Inters matcher tillsammans?

Agon: ”Du det gör vi faktiskt inte alls så ofta, utan det är mest sms som skickas fram och tillbaka under och efter matcherna samt att vi snackar om det på träningen dagen efter. Oftast kollar jag på matcherna med mina vänner och dom med sina.”

Den 22:e Maj 2010 är ju ett magiskt datum för alla oss Interisti, vart såg du Champions League finalen?

Agon: ”Jag var nere i München och kollade haha nej jag skojar bara. Vi var ett stort gäng polare som fyllde en sportbar här i Malmö. Jag var den enda ”riktiga” Interistan där, alla andra ville att vi skulle förlora. Det var två personer till som ville att Inter skulle vinna finalen men inga som alltid håller på Inter. Jag kommer ihåg att efter matchen ville ingen prata med mig haha.”

Har du någon gång varit och kollat på när Inter spelar på San Siro?

Agon: ”Nej, tyvärr har jag aldrig kunnat det. I och med att jag tränar eller spelar match i princip hela tiden så har det aldrig blivit av. Jag fick faktiskt en inbjudan att åka med ner och kolla på senaste derbyt men jag kunde inte det och med tanke på resultatet var det ju lika bra…Någon gång ganska snart hoppas jag att jag kan åka ner då jag har hört av alla som varit där att stämningen är helt fantastisk. Det vore kul att åka ner med brorsan men han är Milanista tyvärr.”

Det låter som det kan vara ganska spänd stämning hemma hos er den här veckan…

Agon: ”Ja det är lite småspänt hemma just nu, speciellt då Inter inte är så långt bakom Milan längre haha.”

Hur mycket hinner du följa Inter och hur ser du på säsongen så här långt?

Agon: ”Jag har följt varenda match den här säsongen och det började ju väldigt knackigt med massor av skador och det såg ut som det inte fanns någon glädje alls i laget. Jag tyckte att det var fel från hela början att låta Benitez ta över då han gjorde ett skitdåligt jobb i slutet i Liverpool också… Men när Leo tog över så ändrade han på allt det och han pillade inte så mycket och då helt plötsligt fanns det glädje och harmoni i laget igen som i första matchen mot Napoli. Sedan talar resultaten för sig själva, jag menar när Leo tog över var Inter 15 poäng bakom Milan, nu är det bara 2 poäng som skiljer lagen åt, så han har verkligen gjort ett fantastiskt jobb.”

Hur pass viktig är glädjen även när man spelar på elitnivå?

Agon: ”Det är nog det viktigaste av allt, jag menar om du spelar utan glädje och bara tänker att du är här bara för att göra ett jobb då utvecklas du inte heller eftersom du inte har den där extra motivationen att pressa dig själv till max hela tiden på varje träning eller match för att lära dig nya saker. Däremot om jag känner glädje när jag tränar då ser jag hela tiden fram emot nästa träning och nya utmaningar och att utvecklas. Men man kan inte gå runt och bara känna glädje och le hela tiden heller, utan man måste vara professionell också, det är en balansgång helt enkelt.”

Var det den balansen mellan glädjen och att vara professionell som gjorde att ni i MFF tog det där sista klivet och vann SM-guld ifjol?

Agon: ”Ja absolut, utan tvekan. Framförallt var det en otroligt bra stämning i hela laget tack vare den glädjen vi alla kände. Jag menar när vi vann var vi alla överlyckliga och när vi förlorade var vi direkt efteråt jävligt arga och sura men till nästa dags träning dök alla upp med en otrolig revanschlusta och kände en glädje i att jobba ännu hårdare för att lära oss vad vi hade gjort för fel och rätta till det.”

När det gäller Champions League så lottades ju Inter mot Schalke 04, vad säger du om den kvartsfinalen?

Agon: ”Schalke är ett lag som Inter måste slå då vi på pappret är ett mycket bättre lag än vad de är men man ska inte underskatta dom eftersom de har gjort det riktigt bra i Champions League, trots att det gått riktigt kasst i ligan och det visar att dom är starka. Men så länge laget inte underskattar Schalke så ska vi gå vidare, inget snack.”

Om vi förutsätter att Inter slår Schalke, vilket lag möter du helst i semin, Chelsea eller Manchester United?

Agon: ”Egentligen så spelar det ingen roll för det är två fantastiska lag, men om jag ska välja möter jag hellre Chelsea eftersom de varit väldigt ojämna och hade stora problem på hemmaplan mot FC Köpenhamn…Vi var hela laget på träningsläger i England och vi åkte och tittade på Manchester United – Arsenal i FA Cupen på Old Trafford och herregud vilken maskin United är, de krigar som galningar efter varenda boll, det var riktigt imponerande. Men å andra sidan så har United väldigt många skador och Chelsea är på väg uppåt efter en svacka så det kommer vara tufft oavsett vem det blir.”

Hur ser du på avslutningen av Serie A? Var hamnar Scudetton till slut?

Agon: ”Jag är övertygad att Inter vinner ligan. Derbyt blir givetvis en nyckelmatch då det är som sagt bara 2 poäng som skiljs mellan lagen men även om det skulle sluta oavgjort på lördag kväll så är det 7 matcher kvar och mycket kan hända då Milan har flera tuffa bortamatcher kvar, bland annat Fiorentina, Roma och Udinese medan Inter har Napoli som den tuffaste bortamatchen. Jag brukar inte vara en bra tippare men jag sa det till alla här när vi var 15 poäng bakom att räkna inte bort Inter och fick svaret att jag skulle glömma det och att det inte finns en chans, men jag svarade att vänta bara ska ni få se haha.”

Om du skulle våga dig på att tippa derbyt, vad blir resultatet och vad heter målskyttarna?

Agon: ”Jag visste att du skulle fråga det haha. Jag tror att det blir 2-0 till Inter och att Etoo och Pazzini gör målen på passning av Sneijder, men det absolut viktigaste är att vi vinner.”

Då får jag be att tacka dig så mycket för att du tog dig tid och svarade på våra frågor samt önska dig lycka till i säsongsdebuten borta mot Trelleborg men att blåvitt tar hem SM-Guldet.

Agon:Haha tack så mycket och tack själva. Det där om IFK är bara att glömma, finns ingen chans, vi kommer ta det i år igen.”

Jag vill passa på och rikta ett stort tack till Agon själv för att han ställde upp och svarade på frågor, Per Welinder på MFF för ett otroligt vänligt bemötande, Jesper på Nollkoll Reklam & Fotografi för att vi fick lov att använda deras foto. 

By Nima Tavallaey Roodsari
Close

Subscribe

to our newsletter