Inter 104 år: SempreInter.com hyllar Derby della Madonnina – Exklusiv INTERvju med MFF’s Guillermo Molins: ”Ingen kan ersätta Mourinho!”

<!--:sv-->Inter 104 år: SempreInter.com hyllar Derby della Madonnina – Exklusiv INTERvju med MFF’s Guillermo Molins: ”Ingen kan ersätta Mourinho!”<!--:-->
March 9, 2012 17:00
( )

Idag den 9:e mars 2012 firar FC Internazionale Milano 104 år och detta tänker vi på SempreInter.com fira med Er genom att lägga ut minnes artiklar om svunna tider, gamla hjältar & anti-hjältar, om segrar och förluster, tårar och skratt ja alla sinnestämningar som denna magiska fotbollsklubb har utsatt oss för under vår tid som Interisti. Trots att vi idag spelar en bortamatch mot Chievo så är uppladdningen inför ett derby bland det mest plågsammaste, underbaraste och nervkittlande som finns. Men hur resonerar man som supporter inför ett derby när man själv spelar fotboll på elitnivå?

Malmö FF blev som bekant svenska mästare i fotboll 2010. I det laget som lyfte Lennart Johanssons Pokal i höstas, spelar 3 killar som håller på världens bästa lag 2010, nämligen FC Internazionale från Milano. Vi på SempreInter.com fortsätter vår uppladdning inför derbyt genom att intervjua 1 av de 3 Interisti som vanligtvis bär himmelsblått när han spelar fotboll, nämligen Guillermo Molins.

Guillermo, hur kom det sig att du började hålla på Inter? Jag misstänker att Alvaro Recoba’s ankomst till klubben kan ha med ditt supporterskap att göra?

Ja det stämmer, när jag var riktigt liten så höll jag inte på något särskilt lag utan jag gillade att kolla på alla lag men allt detta ändrades när Recoba kom. Pappa höll på Juventus men när Recoba skrev på för Inter började vi kolla på många Inter-matcher men framförallt var det Ronaldos ankomst till klubben som gjorde att jag började hålla på Inter.”

Du kanske är för ung för att komma ihåg Rubén Sosa och Gonzalo Sorondo vill man som Interista förtränga…

Haha ja när det gäller Sosa så såg jag honom som du säger aldrig spela då jag var för ung men namnet minns jag hur tydligt som helst.”

Som många kanske redan vet så har ju du uruguayanskt påbrå och om jag förstått det hela rätt så föredrar uruguayaner i allmänhet det argentinska landslaget framför det brasilianska, hur pass väl stämmer detta påstående samt hur pass väl stämmer detta in på dig?

Man ska veta det att det finns en oerhört stor rivalitet mellan Argentina, Uruguay och Brasilien men det är sant att de flesta uruguayaner föredrar det argentinska landslaget framför det brasilianska men inte jag. Jag går emot strömmen där, jag har alltid gillat de brasilianska spelarna och brassarnas landslag mer än t. ex. Messi och Argentina.”

Du sa att din pappa håller på Juventus men att du själv håller på Inter, låter som det är bäddat för en familjekonflikt…

Haha nej han är ingen hardcore Juventino, utan man kan säga att han sympatiserar lite med Juventus.”

Har du haft någon möjlighet att se Inter på plats i Milano eller någon annanstans?

Nej jag har tyvärr inte hunnit göra det än, något annat har alltid dykt upp emellan. Till exempel när Inter var på träningsläger i Sverige för ett par år sedan så skulle jag och en kompis åka och se dom men jag hade match och kunde inte hänga med. Han träffade och tog kort med Javier Zanetti och resten av laget så jag blev riktigt avundsjuk på honom…”

Hur mycket hinner du följa Inter och hur ser du på säsongen så här långt?

Jag skulle ljuga om jag sa att jag ser varenda match men 2 av 3 matcher ser jag. Det har ju verkligen varit en rätt så konstig säsong som började rätt så dåligt innan Leonardo kom in och laget började rada upp 3-poängare och då fick man ju upp hoppet om att laget kanske skulle kunna ta en 6:e raka ligatitel men tyvärr så räckte det inte hela vägen.”

Tränarfrågan i Inter har ju varit aktuell i princip ända sedan den magiska natten den 22:a maj ifjol. Hur tycker du Benitez och Leonardo har lyckats eller misslyckats med att ersätta den specielle portugisen?

Ja Benitez hade ju alla odds emot sig från början egentligen för jag menar hur lätt är det att ersätta José Mourinho? Än mindre att ersätta honom precis efter det att han lett laget till en historisk trippel? Däremot så är jag faktiskt helt övertygad om att om Leonardo hade fått leda laget från början av säsongen istället för Benitez så hade Inter legat i toppen av Serie A. Jag är osäker på om det hade gått så mycket bättre i Champions League men ligan hade vi vunnit, inget snack.”

Jag är nog benägen att hålla med dig om det även om jag är osäker på om Leonardo är rätt man för att leda projektet med att bygga upp det ‘nya Inter’, men om jag tolkar dig rätt så tillhör du den grupp Interisti som tycker att Leonardo ska få chansen även nästa säsong?

Ja, det tycker jag absolut att han har förtjänat.”

När vi ändå är inne på nästa säsong så har det ryktats rätt mycket om att någon av Alexis Sanchez och Carlos Tevez kommer ansluta samt att Diego Milito kommer få lämna. Hur ser du på detta? Är det rätt eller fel att göra sig av med Milito och vem av dessa ovannämnda herrar ser du helst som Il Principe’s ersättare?

Helt ärligt så tycker jag att det är att börja i fel ände för att anfallet har ju inte varit Inters svaghet den här säsongen utan det har varit försvarsspelet och backlinjen som haft rejäla problem. En sån som Rannocchia som är väldigt lovande har ju fått spela mycket, ja egentligen för mycket och hans orutin har lett till att han gjort rätt många misstag. Så jag ser helst att man först och främst förstärker backlinjen med ett eller ett par starka nyförvärv.”

Ja innan det blir dags för några nyförvärv så kan ju Inter ta sin 7:e seger i Coppa Italia. Tror du Inter klarar av att slå ut Roma i returen och isåfall vilket lag ser du helst att vi möter i finalen, Palermo eller Milan?

Jag tror att Inter grejar att hålla undan för Roma som kommer lägga all sin energi på att nå den där kvalplatsen till Champions League. I finalen vill jag möta Milan för jag vill ha revansch, dels för förlusterna i bägge derbyna men även revansch för att dom nu kommer vinna scudetton. Men det är klart att blir det Palermo i finalen så är chansen större att Inter tar en titel den här säsongen, helt klart.

Derbymatcherna den här säsongen är ju allt annat än trevliga minnen för oss Interisti, så jag antar att din revanschlusta kan bero på att du sett bägge dessa ihop med några Milanisti…

Ja det stämmer, jag kollade på bägge derbyna hemma i Kävlinge med några kompisar, där det bara är jag och en kompis till som håller på Inter medan alla andra hatar Inter, så det hade vart skönt och kunna kolla på en derbymatch till den här säsongen fast där Inter tystar alla Inter-hatare…”

Blir det så som du beskriver så låter det ju som en väldigt trevlig avslutning på en ganska medioker säsong. Hur somhelst så får jag tacka för att du ställde upp och svarade på våra frågor och önska dig och laget lycka till under resten av säsongen…

Ja det var bara roligt och tack själva.”

ja förutom i den enda matchen där ni verkar behöva alla lyckönskningar ni kan få, dvs mot Blåvitt, där det inte gick så bra nu häromdagen eller vad säger du…

Hahaha, ja jag var inte med så det var därför ni vann hahaha jag skojar bara. Nej, men det absolut viktigaste för oss i laget är ju att försvara guldet och där är vi i ett betydligt bättre läge än ditt kära Göteborg haha.”

Vart Lennart Johanssons Pokal hamnar när 2011 ska summeras återstår att se, hursomhelst vill vi på SempreInter.com rikta ett stort tack till Per Welinder på MFF för all hjälp samt Guillermo Molins för att han tog sig tid och svarade på våra frågor. 

By Nima Tavallaey Roodsari
Close

Subscribe

to our newsletter