Terzo Tempo: The Hippie Hippie-Shake

<!--:sv-->Terzo Tempo: The Hippie Hippie-Shake<!--:-->
March 9, 2012 23:14
( )

Inter fortsätter att pusha benämningen ”Pazza” till nya gränser. Matchen som uppvisas idag på Inters 104:e födelsedag är minst sagt skakig trots att vi åker hemifrån Verona med 3 poäng med oss i väskan och ett Milito-mål att glädja oss åt inför returen mot Marseille på tisdag. Inter idag kan inte stava till den allra undre delen av K:et i ordet ”kontinuitet.” Vi går upp och ner, startar fantastiskt bra. Vi pressar, passar rätt, har idéer i anfallsspelet och ett mittfält som jobbar starkt. Varefter någonting händer och vi spelar återigen som vi såg för det mesta februari. Totalt idélöst och rent sinnesförvirrat i vissa lägen. Spelkvalitén flyger fram och tillbaka som en studsboll och vi är riktigt skakiga.
We’ve got the hippie hippie-shake!

Första rosen jag vill ge efter dagens insats vill jag ge till Douglas Maicon och Yuto Nagatomo. Däremot vill jag rycka toppen av denna ros och endast dela ut en stjälk med riktigt saftiga taggar. Maicon var delaktig i spelet och sprang på som han borde, men rent tekniskt är han bedrövlig och de besluten han fattar är genuint, fabulöst, fenomenalt, sagolikt och obeskrivligt korkade. Vari Yuto Nagatomo verkar stå och sova på sin försvarskant och nynna ”Sukiyaki” i huvudet. Jag kan tänka mig att Nagatomo fungerar bra i en mittfältsposition med en försvarsstark ytterback bakom sig, men han är för dålig i försvaret, det går tyvärr inte att komma undan. Det känns surt att kritisera när vi vinner, men det vore oansvarigt att inte påpeka att våra ytterbackar idag måste ta och spela upp sig ordentligt. Det funkar att ha halvrisiga insatser på ytterbacksplatserna när man möter Luciano och Bradley, men om fyra dagar så heter Luciano istället Amalfitano och Bradley heter Valbuena. Då håller det inte att göra misstag!

Andrea Poli har spelat till sig en plats på mittfältet från start genom sina inhopp och jag tycker att det är välförtjänt. Han gör en bra match, det ska påpekas att han är inte på den nivån som Cambiasso är, men jag är nog mest positivt inställd till honom av den kommande generationen, om man bortser från Faraoni som inte spelar idag. En gigantisk hyllning till Dejan ”Deki” Stankovic som är Mufasa av våra elva lejon på Bentegodi ikväll. Deki jobbar hårt på mittfältet, hittar enkla passningsvägar, öppnar upp spel, följer med i försvaret och tar skott i anfallet. Grymt jobb av Deki som länge varit ifrågasatt. Att ha en spelare som Stankovic som agerar som han gör, tillsammans med den slitinsatsen som Poli står för, öppnar upp mängder med möjligheter för Wesley Sneijder att spela som han kan och borde. Sneijder får en möjlighet att vända upp, få en chans att utmana och kan då hitta en vettigt passning eller fortsätta själv för att dra på ett av sina makalösa skott, de kommer inte alltid att ta i ribban. Mittfältet idag spelade bra, och långt över förväntan med tanke på vad vi fått se de senaste matcherna.

I bedömande av Claudio Ranieri i den här matchen så finns det inte så mycket att säga, vilket är ett klart plus för mister. Att en tränare inte syns och utmärker sig är i vårt fall ett strålande uppköp, fortsätt så!

Om vi då tittar på våra målskyttar. Walter Samuel var värdig ett mål och att få bli lite hjälte efter allt sitt krigande i backlinjen, framför allt en match då Lucio är ruskigt ojämn och har en vansinnig ”hippie hippie –shake”.
Diego Alberto ”El Principe” Milito, man slutar aldrig riktigt att förvånas över hur mycket vikt han kan förse på båda sidorna av vågen under en match. Redan när Diego stegade fram mot straffpunkten så bad jag högre makter att Forlan skulle ta den istället. Milito står för en av årets sämsta straffar (ja, jag vet att Pazzini brände mot Udinese). Sen så svarar han i slutminuterna med att dra in ett helt makalöst inlägg från Zanetti efter ett helt perfekt anfall. Han är så upp och ner, men det viktigaste är att han avslutar med en uppåtsving som brukar vara avgörande.
He’s got an hippie hippie-shake!

På tisdag är det Olympique Marseille som kommer och hälsar på oss på Giuseppe Meazza och vi ska hippie hippie-shakea dem hela vägen tillbaka till rivieran (och stanna en sväng på Korsika och skratta först!)

För er, som jag, som absolut behöver ta del av lite “hippie hippie-Shake” ikväll, så förser vi med det här!
[youtube id=”OBAsxLKC1Dk” width=”600″ height=”350″]
 

By Editorial Staff