Xavier Jacobelli:”10 misstag Moratti inte får göra om för att bli stora igen”

Xavier Jacobelli:”10 misstag Moratti inte får göra om för att bli stora igen”-->
March 9, 2012 17:44
( )

Xavier Jacobelli eller MR X som han kallar sig själv skrev i veckan ett blogginlägg till Cambiasso som vi uppmärksammade idag bloggar han om tio saker som Moratti inte får göra om för att Inter ska bli stora igen. Jacobelli skriver:

“Claudio Ranieri bekräftar att han inte känner sig säker på sin plats eller att han känner sig som en tränare som ska lämna. Det skulle dock kunna hända. Chievo och Marseille på 120 timmar bestämmer hans framtid. Under tiden så har Inters president tagit de första stegen för att välja en ersättare. Fransmännen säger att det bli Laurent Blanc, portugiserna säger att det blir AVB och i bakgrunden har vi Guardiola och Capello. Vem som än kommer så får Moratti inte göra om de här 10 misstagen om Inter åter vill bli ett storlag:

1. Sparka aldrig mer Gabriele Oriali som igår sa att han var redo att återvända. Köp tillbaka honom genast.

2. Aldrig ge Branca hela ansvaret för mercaton. Övertyga honom istället att jobba tillsammans med Oriali.

3. Aldrig åter försöka hitta klonen av Mourinho. Det idealiska hade varit att få orginalet att återvända.  Tyvärr är det svårt, snarare omöjligt.

4. Inte ge ännu mer tacksamhet till trippelveteranerna. Om man under Madrids natt istället för att direkt ge Milito det kontrakt han ville ha, hade sagt till honom att tänka på att festa och inget mer hade det varit bättre. Precis som det hade varit bättre att sälja Maicon direkt istället för att låta honom spela i ett år som Madridspelare.

5. Aldrig mer sälja Balotelli. Man kanske aldrig mer kommer att ha turen att hitta någon som honom.  

6. Ge tränare det dem vill ha, om inte allt, iaf en bra del av det en tränare frågar efter. Benitez ville ha Kuyt och Mascherano, de köpte varken den ena eller den andra och sålde istället Balotelli. Gasperini ville ha Palacio, han insisterade i att behålla Eto’o och skicka Sneijder till England. Han fick Zarate och Forlan, Eto’o lämnade och den Sneijder som jag saknar i Real Madrid för att han spelar så dåligt blev kvar. En triumf

7. Aldrig mer sälja Eto’o även om det skulle tillåta dig att sälja olja till förenade arabemiraten vilket hade varit som att trimma kylskåp åt eskimåer.

8. Satsa på ungdomar, men satsa på riktigt. Till exempel Caldirola som är utlånad till Brescia och är en av hemligheterna och faktorerna bakom det oslagbara Bresciaförsvaret under tärnaren ARcari, 900 minuter utan att släppa in ett mål. Caldirola som är u-21 landslagman hade han inte varit nyttig för Inter?

9. Införa respekt för kontraktet till exakt alla, kanske även Mourinho, istället för att låta honom gå med ursäkten att man aldrig säger nej till Mourinho.

10. Göra det klart för spelarna att den som kommer till Inter alltid måste förtjäna det efter den dagen. Det är just för att man förvånats, förlåtit, förstått som laget har kommit dit det är. 

Källa: Fcinternews 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter