Diego Milito: “Julio räckte alla en hand”

<!--:sv-->Diego Milito: “Julio räckte alla en hand”<!--:-->
March 12, 2012 22:14
( )

Förutom Materazzis längre intervju med Gazzettan så har även Diego Milito gjort en ordentlig intervju med Sky Sport Italia inför mötet med Marseille. Självklart så förser vi på SempreInter.com med hela Il Principe på germanskt språk!

Diego, Inters nya säsong startade om helt i andra halvleken mot Catania, eller är det för tidigt att dra de slutsatserna?
“Laget visade stolthet och vilja i andra halvleken mot Catania, vilket fick oss att känna oss levande. Sen kom segern mot Chievo som ger ossmer lugn och självsäkerhet.”

Mot Chievo så fick vi se ett helt annat Inter, är det något som har blivit triggat av den dåliga perioden?
“Ja, det var en negativ upplevelse och vi kämpade på att vänd på trenden. Vi pratade om det tillsammans i laget. Vi spelade en bra match i Verona och vi klarade av en tuff utmaning. Det är viktigt för vårt självförtroende i framtiden.”

Det har varit mycket skriverier om Julios tal i halvtidsvilan under Catania-matchen. Var det något som förvånade dig?
“Nej, det förvånade nog ingen. Julio kan prata, precis som alla andra. Vi är ett lag, en grupp som alltid står enad. Han var väldigt allvarlig vid det tillfället och kände att han behövde prata med oss. Vi tog det väldigt väl och det var verkligen att han räckte alla en hand att ta tag i och så drog vi upp varandra. Nu är vi avslappnade och hoppas att vi kan vända resultatet mot Marseille så vi tar oss vidare till kvartsfinalerna.”

Vad var, enligt din mening, det mest viktiga Julio sa under sitt tal?
“Han var tydlig. Han sa att vi var tvugna att gå in på planen och vända på det för att vi inte kunde tillåta att förlora på vårt eget hem. Julio sa att vi behövde ge mer från start till slut. Därefter gick vi ut på planen och var enade till slutet.”

Är det bara ett sammanträffande att du spelade en viktig roll i segersviten runt julen och nu gör du mål igen och Inter börjar spela upp sig? Är Inter Milito-beroende?
“Nej, jag tror faktiskt inte det. Vi är en grupp och när vi tog sju raka vinster så gjorde vi det tillsammans. Jag tror inte att laget är beroende av mig.”

Du står mycket nära Esteban Cambiasso och Javier Zanetti. Kan du berätta hur det kände i den här svåra perioden? Sa du något speciellt till dem?
“Det finns inte så mycket mening med att säga något till dem, för de är så välrutinerade spelare. De lider på samma sätt i de här situationerna som alla andra gör. De lider faktiskt ännu mer. Det är uppenbart att de inte är nöjda med att lögner sägs om dem. Att de inte kämpar, när de alltid sätter sin hälsa på spel i varje match. De är alltid först på plan under varje träning och de är viktiga spelare för Inter som har gett så mycket till den här klubben.”

Märkte du att Cambiasso var den som var först fram att fira med dig efter ditt mål från Zanettis passning?
“Förutom det, så är de två mina vänner. Självklart blir jag glad när jag gör, men mest letade jag efter Pupi eftersom han serverat mig med en så vacker crossboll.”

Hur mycket betyder Ranieris tårar för er som lag?
“Mycket. Jag märkte det inte förrän efter matchen. Det är en del av alltning, en stor lättnad för en man som har som uppgift att rätta till en situation som vi alla lider i. För mig är det inte mer än normalt. Fast, det förvånade mig faktiskt lite grann. Men vi är alla med honom. Vi sitter alla i samma båt och ska försöka ta oss ur den här negativa trenden tillsammans.”

Har ni spelare också känt tyngden på era axlar på sista tiden?
“Det är alltid jobbigt när man inte lyckas vinna matcher. Pressen och ångesten över att man måste vinna till varje pris tar över. Som tur är vann vi i fredags och det var välbehövligt. Det blir till en positiv injektion som vi kommer ta med oss mot Marseille imorrn!”

Är det fortfarande realistiskt att tänka på en tredje plats i ligan som ett mål?
“För att vara helt ärlig så fokuserar vi bara på en match i taget. Det är en lång väg till tredje platsen, men det är inte omöjligt. Vi vill verkligen ha den platsen och det betyder väldigt mycket för oss. Det är också ett väldigt avgörande mål för klubben. Men fortfarande, fokus på en match i taget. Vi har en väldigt avgörande match mot Marseille imorgon. Sen ska vi sikta på att vinna alla våra matcher på söndagarna, därefter får vi se vart vi hamnar. “

Är det någon typ av pakt inne i omklädningsrummet nu, som om ni är mer enade nu än förut?
“Vi har faktiskt alltid varit enade. Det har aldrig varit något uppbrott. Vi har alltid en stark gruppmentalitet och den har gett oss resultatet många gånger. Det är ingen specifik pakt, vi ger alltid 100% och ibland går det vägen och ibland inte. Laget står alltid bakom tränaren och nu ska vi försöka vinna ännu fler matcher.”

Du har alltid haft en speciell relation med Massimo Moratti, hur har han varit på senaste tiden?
“Lite ner, som alla andra, uppenbarligen. Precis som vi alla har. Moratti är ett stort Interfan och han har pratat med oss alla och visat sitt förtroende för vår kapacitet. Vi försöker också att ge allt vi har för honom och Inter. Han är en fantastisk president och vi vill ge honom massa anledningar att vara glad.”

Tror du att ni kan gå långt i Champions League om ni slår ut Marseille?
“Det är klart vi kan! Champions League är annan typ av tävling. Kommer vi förbi den här omgången så är vi i topp 8 i Europa. Tisdagens match blir en massiv utmaning, och vi har precis allting att spela för. Det här laget har redan visat att vi kan gå hela vägen!”

Om du kunde säga nu, kommer Inter slå Marseille imorrn?
“Ja! Med supportrarnas stöd kan vi vinna!” 

By Editorial Staff
Close

Subscribe

to our newsletter