Stankovic under dagens presskonferens: “Vi tror på oss själva efter Verona”

<!--:sv-->Stankovic under dagens presskonferens: “Vi tror på oss själva efter Verona”<!--:-->
March 12, 2012 14:18
( )

Dejan Stankovic var spelaren som Ranieri valde att ta med sig till dagens presskonferens så han tog tag i mikrofonen först för att senare lämna över ordet till vår mister.

“Vi är förhoppningsfulla. Efter den senaste matchen i Verona så tror vi verkligen på oss själva. Vi känner till Marseille mycket bra och under årets Champions League så har de tagit fler poäng på bortaplan än på hemmaplan, men vi måste visa hjärta men samtidigt hålla huvudet kallt. Och det har vi”.

È Dejan Stankovicil giocatore prescelto da Claudio Ranieri per la conferenza stampa della vigilia di Inter-Olympique Marsiglia, ritorno degli ottavi di finale di Uefa Champions League.

Stankovic får frågan om vad som förändras nu när Remy är tillbaka.

“För oss förändras inte så mycket, kanske förändras något för dem, men vi måste bara vara mycket koncentrerade, punkt slut, för att de har ett snabbt anfall. Det är vi som måste återhämta oss, men vi ska inte därför släppa alldeles för stora ytor för då kan de bestraffa oss på deras kontringar”.

Sen går frågorna över till morgondagens taktik och hur det fungerar att spela i den defensiva positionen av diamanten på mittfältet.

“Jag finner mig bra för att jag gillar att se hela planen, slå iväg långbollar och täcka upp för mina försvarare. När jag mår bra så är det en av mina favorit positioner”.

“Det är normalt att presidenten beger vårt absoluta bästa, speciellt av oss av det gamla gardet. Vi vet att imorgon kväll så kan vi ge stor vikt till denna säsong som inte har varit på vår högsta nivå. När resultaten inte kommer i veckan så är alltid veckan efter konstig och svår och jag kan inte ens svara på det nu hur vi kunde låta oss själva hamna i en sån svår position. Fotbollen blev lika stor som en golfboll helt plötsligt. Tillslut dock, i Verona, så blev vi belönade för vårt slit och den vinsten tog bort stora vikter som tyngde våra axlar och den gav oss en säkerhet för att bemöta morgondagens match.

I halvtid i Inter-Catania så lyckades Julio Cesar att motivera laget, vad säger Stankovic om det?

“Det finns inte så mycket att säga om det. Det talet av Julio var spontant och det kom ifrån hjärtat. Jag sätter vikt i en tystnad på 5 sekunder innan att gå ut på planen, för att koncentrera sig, och det är allt”.

“Till fansen så kan jag bara säga tack för att de förstod situationen och de satte inte ännu större press på oss än vad vi redan hade lagt på oss själv. De förstod och de hjälpte oss. Jag önskar att imorgon, tack vare dem, så kan vi lyckas med en vacker revansch”.

Man avslutar Dejans del av presskonferensen med att tala om mittfältarens fysiska situation.

“Jag känner mig 200%,  jag mår bra. Jag är ledsen över att jag har varit borta delar av denna säsong men nu har jag chansen att hjälpa till och jag vill utnyttja den chansen.

Källa: inter.it 

By Editorial Staff