Statistik: Oklart läge

March 13, 2012 12:55
( )

Dags att dra på sig Sladjan-handskarna och gräva ner händerna djupt in i statistikens underbara värld och se vad historien kan berätta för inför matchen mot Marseille ikväll, och det är ett minst sagt oklart läge sett till statistiken.

Inter har spelat mot franska motståndare (Marseille inkluderade) i europeiska cupsammanhang 25 gånger. Av dessa 25 möten har Inter vunnit 11, 7 förluster och 7 oavgjorda.

Ikväll på Giuseppe Meazza så tar Inter emot en fransk klubb för 13:e gången i Europacuperna. På de matcherna har Inter 6 vinster, 3 förluster och 3 oavgjorda.

Å andra sidan så har Olympique Marseille spelat 17 tävlingsmatcher  mot italienskt motstånd. Där har fransmännen sju vinster, varav en av dessa vinster var en 1-0 seger mot AC Milan i Champions League-finalen i München 1993. Därefter har  det blivit 5 oavgjorda och 5 förluster för Marseille. Bland annat en svidande förlust i UEFA Cup-finalen mot Parma 1999 som slutade 3-0 till Parma.

Marseille har bara vunnit en gång på italiensk mark, mot just Inter. Detta var dock 2003/04 i UEFA-cupen och Marseille vann med 1-0. Resterande 7 matcher spelade i Italien så har Marseille fyra stycken 1-1-matcher och två förluster.

Inter är bara en vinst ifrån sin 200:e match i Europacupsammanhang. Detta är den 14:e gången som Inter ligger i ett 1-0 underläge i en internationell cup. 7 gånger av dessa fjorton så har Inter lyckats vända på steken och kvalificerat sig för nästa omgång, och resterande 6 gånger har Inter blivit eliminerade.

Vad som talar för Inter är att Marseille för stjätte gången idag har med sig ett överläge från första mötet. Av dessa sex gånger så har Marseille tappat tvålen 3 gånger och lyckats hålla sig kvar två gånger.

Det är jämt i statistiken, det kommer bli en spännande match ikväll! 

By Editorial Staff